Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

“Mudražija je sapleo sam sebe, Krovinović je bio u zaleđu, kod golova Dinama su situacije bile granične, ali ispravne"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 24.09.23. | 22:03

Evo kako je suđenje u ovom kolu vidio sudački ekspert u HRT-ovoj emisiji Stadion, Mario Strahonja.

Utakmicom između Rudeša i Dinama (1-5) zaključeno je deveto kolo HNL-a. I nakon ovog kola priča se o nekim sudačkim odlukama…

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Mario Strahonja je u HRT-ovoj emisiji Stadion, na temu suđenja u utakmici Hajduk – Lokomotiva rekao sljedeće:

“Dobro je Patrik Kolarić sudio utakmicu, imao je pritisak igrača Hajduka u početku utakmice, mogao je malo kvalitetnije reagirati. Imali smo nekoliko zanimljivih sitaucija na utakmici”, započeo je svoje izlaganje Mario Strahinja pa kao prvu situaciju objasnio situaciju kod žutog kartona Mudražije.

“Mudražija je sapleo sam sebe, na temelju snimke ne možemo utvrditi je li to plod kontakta s Melnjakom. VAR nije mogao kvalitetnije reagirati, moramo vjerovati sucu.”

Mersinaj je na utakmici zaradio isključenje…

“Prvi žuti karton je kategorija žutog kartona, drugi karton je granični, gaženje na Žaperu ovo je moglo biti i izravan crveni karton.”

Hajduk je prije pogotka Sahitija došao do vodstva preko Krovinovića, ali je njegov pogodak bio poništen.

“Nedozovoljena pozicija, Krovinović je bio u poziciji zaleđa. Nije to bilo veliko zaleđe, ali je zaleđe. Lijeva noga je bila ‘unutra’.”

Na utakmici Slaven Belupo – Rijeka (0-1), koju je sudio Duje Strukan, nije bilo dvojbenih situacija

“Zadovoljni smo, dobro je sudio utakmicu, iako ova utakmica nije bila teška za suđenje. Treba mu odati priznanje jer je na istom stadionu imao nedavno jedan previd zbog kojeg je kažnjen. Veliki suport, palace gore za njega i samo tako naprijed”, kratko je naglasio Strahonja.

Za kraj, Strahonja je analizirao suđenje na utakmici Rudeš – Dinamo gdje su bila dvojbena neka potencijalna zaleđa, ali…

“Vidi se da je sve čisto. Sama linija, dakle daje se prednost napadaču. Definitivno je sve ispravno, iako je granična situacija”, rekao je Strahonja za situaciju kod pogotka Drmića za 1-0 pa se onda nadovezao sam na sebe:

“Kod drugog pogotka je također situacija granična, ali ispravna. Pravilna izvedba VAR sobe, kao i glavnog i pomoćnog suca.”

Ocjena za Jakova Titlića je prolazna, ali za njegovog pomoćnika baš i ne…

“Vrlo dobro je Jakov Titlić vodio ovaj dvoboj. Bilo je dva-tri kontakta u lice igrača Rudeša, mogao je to prevenirati. Malo me zasmetao drugi pomoćni sudac koji je puštao akcije iako su bila jasna zaleđa. Pomoćni suci moraju signalizirati zaleđe kad ga vide, a ne samo stajati na liniji.”

Za kraj, Strahonja je bio jasan uoči sljedećeg kola u kojem će se sastati Hajduk i Dinamo.

“Čeka nas veliki derbi, vjerujem da će sudačka komisija pravilno odabrati osobu koja će voditi derbi.”



Tagovi

Marijo StrahonjaMario StrahonjaOko sokolovoStadion

Ostale Vijesti