REUTERS/Carl Recine
REUTERS/Carl Recine

VIDEO Zadovoljno se trljaju ruke na Emiratesu i Etihadu, Redsima samo bod na Old Traffordu!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 07.04.24. | 18:02

Liverpool je izgubio dva vrijedna boda u borbi za naslov prvaka

Što ti znači psiha u sportu… Znana je stvar da se u narednim kolima lomi englesko prvenstvo i da Arsenal i Man. City zdušno čekaju pogrešan korak Liverpoola, a skučenost na vrhu znači i tanje živce u svakoj utakmici do kraja tekuće kampanje.

Liverpool, međutim, nije patio od sindroma tankih živaca, već je u prvih 45 minuta ogleda vratio svog najljućeg rivala - Man. United, na tvorničke postavke. A onda se odvio potpuni preokret u drugom dijelu u kojemu je na koncu Liverpool spašavao bod za konačnih 2-2.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Jurnuli su izabranici Jürgena Kloppa na kišom natopljen travnjak Old Trafforda poput sprintera iz startnog bloka, čvrsto primili domaćina za ovratnik i nisu ga puštali narednih 45 minuta. Na nesreću navijača Liverpoola, u mreži domaćih je odsjeo tek jedan jedini pogodak, što bi moglo biti jedno omanje čudo za United koji je ionako ove sezone poznat po poroznoj obrani koja dozvoljava rekordan broj udaraca prema svojim vratima, ali ovog puta su nevjerojatni Andre Onana i nepreciznost Liverpoolovih igrača kumovali ovom itekako povoljnom rezultatu domaćih na velikom odmoru.

Redsi su imali 58 posto posjeda lopte, 15 udaraca prema vratim Uniteda, od čega četiri u okvir, 20 dodira u kaznenom prostoru Uniteda, osam kornera… da bi na kraju tek Luis Diaz uspio probiti Onanu u 23. minuti nakon što mu je Darwin Nunez prebacio glavom loptu na drugu stativu iz kornera.

A onda dolazimo do spomenute psihe s početka teksta. U potpunoj kontroli utakmice, u trenucima kada su nastavili juriti drugi pogodak, 21-godišnji stoper Liverpoola Jarell Quansah nonšalantno je odigrao jednu loptu na centru, predao ju ravno u noge kapetana Uniteda Brune Fernandesa koji majstorskim udarcem izdaleka, točnije s 44,53 metra, postavlja 1-1 u 50. minuti i pritom izvrće utakmicu naglavačke. Inače, bio je to prvi udarac Uniteda prema vratima Liverpoola... Jedna jedina pogreška neiskusnog stopera poremetila je Redse koji su nakon toga djelovali pošteno uzdrmano. I ubrzo ih je dostigla nova kazna.

Dok su Redsi pokušavali ponovno zagospodariti terenom i vratiti se u svoj ritam, United je složio brzi kontranapad, lopta je stigla do 18-godišnjeg wunderkinda Kobbieja Mainooa koji briljantnim udarcem u druge rašlje donosi preokret i ludnicu na Old Traffordu, ali i u 'plavom' dijelu Manchestera te Londonu!

Pribrao se Liverpool nakon toga, svjestan da bi porazom u Manchesteru ozbiljno ugrozio svoje šanse za osvajanjem naslova. Ponovno su se krenule redate prilike pred golom Onane, a u jednoj takvoj je Wan-Bissaka neoprezno uklizao na Elliotta, a sudac Anthony Taylor je odmah pokazao na bijeli kreč. Uloge hladnog egzekuora prihvatio se Mohamed Salah i postavio konačnih 2-2.

Pogotke pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Man. United - Liverpool 2-2

Strijelci: 0-1 Luis Diaz (23., Nunez), 1-1 Fernandes (50.), 2-1 Mainoo (67., Wan- Bissaka), 2-2 Salah (84., 11m).




Tagovi

Premier ligaLiverpoolManchester United

Ostale Vijesti