SportKlub Screenshot
SportKlub Screenshot

VIDEO Tužan dan za nizozemski nogomet: Navijači Ajaxa pri rezultatu 0-3 za Feyenoord dva puta prekinuli derbi

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 24.09.23. | 15:14

Domaća momčad bila je nemoćna pred goropadnim Feyenoordom

De Klassieker, najveći derbi nizozemskog nogometa između Ajaxa i Feyenoorda u Amsterdamu, prekinut je u 44. minuti utakmice pri rezultatu 3-0 za gostujući sastav. Feyenoord je u svim segmentima igre nadigrao Ajax za kojeg su od prve minute krenuli Josip Šutalo i Borna Sosa, a utakmica je prekinuta u 44. minuti nakon što su navijači Ajaxa u teren ubacili baklju. To je bio drugi prekid utakmice, prvi se dogodio u 21. minuti. pri rezultatu 2-0 za Feyenoord, nakon što su domaći navijači u teren ubacili čašu i zbog čega je prvo poluvrijeme produženo za devet minuta. Taman kada je trebala krenuti teći sudačka nadoknada, došlo je do drugog prekida, samim time i prekida utakmice...

Nakon 15-minutnog prekida utakmica je nastavljena. Igralo se još devet minuta sudačke nadoknade prvog dijela u kojima je bolji bio Feyenoord. Na odmor se otišlo s 3-0 prednosti gostiju. Međutim, tek što je krenulo drugo poluvrijeme, u 55. minuti, navijači Ajaxa ponovno su pobacali baklje u teren te je dvoboj opet prekinuo. Ovaj put do daljnjega.

Gosti iz Rotterdama furiozno su krenuli u dvoboj, u 19. minuti na semaforu je već svjetlilo 0-2. Quinten Timber je u 9. prvo pretrčao Josipa Šutala, zatim je u duelu 'dobio' Antona Gaaeieja, a onda dodao do Santaga Gimeneza koji rutinski matira Gortera za 1-0 vodstvo Feyenoorda. Uslijedio je period u kojem je Ajax više prijetio, no udarac Berghuisa nije pronašao put prema mreži. Feyenoordov Santiago Gimenez nalazi se u izvrsnoj formi. Ovo mu je bila šesta utakmica u dresu Feyenoorda, a u 19. je zabio svoj osmi ovosezonski pogodak. Gaaei je poslao katastrofalnu povratnu loptu, Gimenez je presjekao, driblingom slomio Hata i pogodio za 2-0.

Nakon drugog pogotka prvi put je prekinut susret zbog bacanja čaše u teren. Nakon sedam minuta pauze nastavio se dvoboj. Ajax je bio taj koji je kontrolirao posjed lopte, no isti je bio jalov. Kopljanici se nikako nisu mogli približiti gostujućem golu. Treći pogodak na utakmici Feyenoord je zabio iz nevjerojatnog kontranapada. U 36. minuti utakmice Sosa je opalio i pogodio u blok, Feyenoord je krenuo u kontru 'četiri na jedan', a rezultat 3-0 postavio je zamjenik ozlijeđenog Luke Ivanušeca na dodavanje sjajnog Gimeneza. Ajax je bio totalno dotučen, a tu sramotu nisu željeli gledati navijači koji su ubacili baklju u teren zbog čega je sudac Gozubuyuk drugi put prekinuo susret i poslao momčadi u svlačionicu.

Utakmica se nastavila, a u devetominutnom produžetku prvog dijela opasniji je bio Feyenoord, no vratar domaćina spriječio je četvrti pogodak u svojoj mreži obranivši dva nezgodna udarca gostiju iz Rotterdama. Borna Sosa na poluvremenu utakmice ostao je u svlačionici, a umjesto njega ušao je Anass Salah-Edine.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme navijači Ajaxa pobacali su ovaj puta tri baklje u teren te je sudac utakmice po treći put, ujedno i posljednji, prekinuo utakmicu...

Golove s utakmice možete pogledati OVDJE. (SportKlub)



Tagovi

De KlassiekerAjaxFeyenoord

Ostale Vijesti