Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

VIDEO Stigla potvrda Germanijakove najave: Slaven Belupo doveo prvog novog igrača u eri Moniza

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 16.06.23. | 19:34

Povezivalo ga se i sa klubovima iz susjedstva…

Svoj potpis na trogodišnji ugovor (uz mogućnost produljenja za dodatnu godinu) sa Slaven Belupom danas je stavio Matej Šakota, talentirani krilni napadač koji u Koprivnicu stiže iz zagrebačkog Dinama.

Šakota u Slaven dolazi iz juniora Dinama za koje je ove sezone postigao deset pogodaka i upisao 14 asistencija u 16 prvenstvenih nastupa. Zaigrao je i u svih šest utakmica Lige prvaka za mlade upisavši 340 minuta na terenu i jedan pogodak i to protiv Milana u Kranjčevićevoj.

„Dobili smo izuzetno potentnog igrača za kojeg smatramo da može napraviti puno u našem dresu. Okomit je, traži igru jedan na jedan i voli dolaziti u završnicu. Može igrati na svim pozicijama u napadu, a prirodna mu je pozicija na lijevom krilu. Ispred njega je veliki posao te puno rada i odricanja na svakom treningu i utakmici. Želim mu dobrodošlicu i sreću u našem klubu“, rekao je koordinator za sportsku politiku Dejan Šomoci, dok je Matej poručio sljedeće:

„Jedva čekam da se priključim momčadi i krenem s radom. Želim se što prije upoznati s idejama trenera i s novim suigračima i, naravno, od početka prvenstva krenuti s pobjedama.“

Podsjetimo, iako ga se povezivalo sa Zrinjskim, na Germanijaku ste još prije 10 dana mogli pročitati kako će Šakota postati novi igrač Slaven Belupa, što je danas i službeno potvrđeno.


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Dinamo ZagrebDinamo junioriSlaven Beluponogometni transferiLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti