REUTERS/Heiko Becker
REUTERS/Heiko Becker

VIDEO Spektakl u Bremenu sa šest golova, Kimmich u sudačkoj nadoknadi spasio Elf protiv Ukrajine

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 12.06.23. | 21:31

Prava poslastica u prijateljskom dvoboju.

Nogometaši Njemačke i Ukrajine su u Bremenu odigrali neriješeno 3-3 u prijateljskoj utakmici koja je ujedno bila i jubilarna, tisućita utakmica Elfa.

Njemačku je u vodstvo doveo Niclas Fullkrug u šestoj minuti, a Ukrajina, koju je po prvi puta vodio novi izbornik Sergij Rebrov, izjednačila je u 19. minuti preko Viktora Cigankova. Ukrajina je povela četiri minute kasnije, kada je Antonio Rudiger postigao autogol, a veznjak Girone Cigankov je drugim golom na utakmici povisio rezultat na 3-1 u 56. minuti. Njemačka je stigla do remija golovima Kaija Havertza u 83. i Joshue Kimmicha u prvoj minuti nadoknade vremena iz jedanaesterca.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Utakmica u Bremenu imala je humanitarni karakter, a Njemački nogometni savez (DFB) dobiveni novac prosljeđuje za projekte i inicijative u Ukrajini.

Golove s utakmice možete pogledati OVDJE (Sportklub)

Ovaj remi dolazi manje od tri mjeseca nakon poraza od Belgije u Kölnu (3-2), prvog od Crvenih vragova od rujna 1954. godine. Za godinu i dva dana (14. lipnja 2024.) Njemačka će na domaćem terenu u Münchenu igrati uvodnu utakmicu Europskog prvenstva, kojem je domaćin.

Njemačka će ovog mjeseca odigrati još dvije prijateljske utakmice - protiv Poljske (16. lipnja) i Kolumbije (20. lipnja).

U sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo Ukrajina gostuje u Makedoniji (16. lipnja), a tri dana kasnije igrat će protiv Malte u Trnavi.



Tagovi

Njemačka nogometna reprezentacijaUkrajinska nogometna reprezentacijaprijateljske utakmice

Ostale Vijesti