Screenshot
Screenshot

VIDEO Senzacija u Aziji: Petar Šegrt s debitantom prošao grupu!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 22.01.24. | 17:54

Bivši hajdukovac načeo je Tadžikistan, ali Šegrtova momčad pokazala je karakter i kvalitetu....

Nakon što je nekoliko reprezentacija izborilo drugi krug Azijskog kupa već nakon drugog kola, uključujući i domaćina Katar, danas je osminu finala natjecanja izborio debitant Tadžikistan kojeg vodi na ovim prostorima ne toliko poznati hrvatski stručnjak Petar Šegrt. Nakon što je u prvom kolu ova srednjoazijska država odigrala 'nulu' s Kinom, moralo im se poklopiti da Kina ne pobijedi Katar te da Tadžikistan pobijedi Libanon.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Katar je svladao Kinu s 1-0 fantastičnim volej-golom Al Haydosa u 66. minuti (VIDEO - SportKlub) i s maksimalnih devet bodova zaključio grupu, a Kina je ostala na dva boda - bez postignutog pogotka u tri utakmice. No, stvari po Šegrta i Tadžikistan nisu išle najbolje sve do 81. minute. Nakon niza promašenih prigoda, uključujući i pogođenu gredu (VIDEO - SportKluB), u sudačkoj nadoknadi prvog dijela Šervoniju nije priznat pogodak zbog zaleđa, a početkom nastavka bivši veznjak Hajduka Bassel Jradi sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora zabio je za vodstvo Libanona (VIDEO - SportKlub) koji je s tim rezultatom bio u 'drugom krugu'. No, u 54. minuti El Zein zaradio je direktni crveni karton i Šegrtova momčad je do kraja utakmice igrala s igračem više. Džhalilovu je u 70. minuti poništen novi pogotak, no Tadžikistan nije očajavao. U 81. minuti Umarbaev je iz slobodnog udarca uspio zabiti za 1-1, a s obzirom na rezultat iz druge utakmice, i taj bod bi Šegrtovoj reprezentaciji bio dovoljan za prolaz. To je ujedno bio prvio, povijesni Tadžikistanov gol na Azijskom kupu (VIDEO - SportKlub).

No, Tadžikistan ništa nije prepustio slučaju i u drugoj (od čak 16) minuti sudačke nadoknade, Hamrokulov je sjajnim udarcem zabio za 2-1 i pomalo i senzacionalni prolaz Tadžikistana u drugi krug natjecanja (VIDEO - SportKlub)!

Osim Katara i Tadžikistana drugi krug izborile su Australija, Iran, Irak i Saudijska Arabija, a preostalih devet sudionika završnice saznat ćemo u narednim danima. (R.V.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Petar ŠegrtTadžikistanAzijski kupLibanonBassel JradiKatarska nogometna reprezentacijaKina

Ostale Vijesti