REUTERS/Denis Balibouse
REUTERS/Denis Balibouse

VIDEO RB Leipzig na slovenski pogon slavio na gostovanju kod Young Boysa, Simons opet odigrao sjajnu utakmicu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 19.09.23. | 20:46

Nije ni zabio ni asistirao, ali je nizozemski wunderkind bio igrač utakmice

Iako rezultat 3-1 na prvu ne djeluje iznimno uvjerljivo, RB Leipzig je potpuno zasluženo i bez prevelikih problema došao do svoje prve pobjede u grupnoj fazu Lige prvaka u novoj sezoni. Za Crvene bikove iz Leipziga precizni su bili Simakan (3.), Schlager (73.) i Šeško (90+2.), dok je jedini pogodak domaćin djelo Elie (33.).

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Gosti iz Njemačke odigrali su dobru utakmicu iako danas nisu mogli računati na usluge Danija Olma. Već u ranoj fazi su poveli, a iako se domaćin do poluvremena vratio u igru, njihova se dominacija ni u jednom trenutku nije smanjila.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)

U nastavku je u 54.minuti Simons izborio kazneni udarac, ali je nakon pregleda VAR-a albanski arbitar Jorgji promijenio svoju odluku. U 62. je Openda bio zamalo neprecizan, dok je pet minuta kasnije Šeško zabio za preokret, ali je njegov pogodak poništila VAR soba.

No, u 73. minuti nije bilo spasa za Young Boyse. Asistencija se piše slovenskom veznjaku Kamplu, dok je pogodak zabio Austrijanac Schlager.

U sudačkoj nadoknadi je Šeško postavio konačnih 3-1 nakon što ga je lijepim i preciznim dodavanjem pronašao Henricks.

RB Leipzig je upisao svoju treću uzastopnu pobjedu, a u drugom kolu Lige prvaka (4. listopada) snage će odmjeriti s Manchester Cityjem koji im dolazi u goste. Young Boysi su pak upisali svoj prvi poraz u novoj sezoni, a u drugom kolu Lige prvaka očekuje ih gostovanje na Marakani kod Crvene zvezde. (ri)




Tagovi

RB LeipzigXavi SimonsBenjamin ŠeškoYoung BoysLiga prvaka

Ostale Vijesti