REUTERS/Luc Gnago
REUTERS/Luc Gnago

VIDEO Poznat drugi četvrtfinalist AFCON-a, napadač Atalante junak Super Orlova

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 27.01.24. | 22:40

U četvrtfinalu igrat će protiv Angole.

Reprezentacija Angole, koja je u ranijem terminu s 3-0 nadvisila Namibiju, u četvrtfinalu Afričkog kupa nacija igrat će protiv reprezentacije Nigerije koja je s 2-0 nadvisila reprezentaciju Kameruna. Junak dvoboja bio je napadač Atalante Ademola Lookman koji je u 36. minuti zabio vodeći pogodak za Super Orlove, a u 90. minuti stavio je točku na i te potvrdio prolaz svoje reprezentacije u iduću fazu natjecanja

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Nigerija je zabilla i u 9. minuti susreta, ali se Semi Ajayi nalazio u zaleđu te gol nije priznat. Prvi gol Lookman je zabio nakon što je Victor Osimen sjajnom reakcijom oduzeo loptu kamerunskom soperu Oumaru Gonzalezu i dodao Lookmanu (VIDEO - SportKlub), a drugi u zadnjoj minuti nakon lijepe akcije Nigerije po lijevoj strani travnjaka (VIDEO - SportKlub).

U nedjelju će se u osmini finala igrati Ekvatorska Gvineja - Gvineja i Egipat - DR Kongo, u ponedjeljak Zelenortski otoci - Mauritanija i Senegal - Obala Bjelokosti, a u utorak Mali - Burkina Faso i Maroko - Južnoafrička Republika.

Naslov prvaka brani Senegal.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Afrički kup nacijakamerunska nogometna reprezenatcijanigerijska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti