Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

VIDEO Osijek trijumfom u Mađarskoj otišao u sljedeću rundu!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 03.08.23. | 20:42

Osijek je izborio plasman u 3. pretkolo Konferencijske lige nakon što je i u uzvratu bio bolji od mađarskog ZTE-a

Osijekov europski san i dalje traje... Nakon 1-0 u prvoj utakmici, izabranici Stjepana Tomasa riješili su mađaraski ZTE u uzvratu s 2-1 te zakoračili prema 3. pretkolu Konferencijske lige. U Mađarskoj je Osijek odigrao zrelu utakmicu. Imao je raspoložen vezni red s Nejašmićem čije su duge lopte u trepavicu pronalazile suigrače, obranu koja nije bila propusna kao protiv Rudeša i sjajnog Malenicu koji je čupao suigrače u prijelomnim trenucima. Imao je i Stjepana Tomasa koji je pravovremeno reagirao sa zamjenama i dobro vodio utakmicu u kojoj je Osijek pokazao da je viša klasa za mađarskog predstavnika.

Prouči cjelokupnu ponudu za košarku na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U odnosu na prvu utakmicu Stjepan Tomas je u Zalaegerszegu poslao momčad lišenu usluga Lovrića i Fućaka. Od prve minute je krenuo Pušić, odnosno Evangelou u zadnjoj liniji dok je Brlek dobio priliku u veznom redu. Osijek je imao sjajnu zvučnu kulisu od samog početka. Tih 400-injak navijača koji su pristigli u Zalaegerszeg u potpunosti su nadglasali domaće navijače koji su dosta rezervirano pratili dvoboj.

Tajti je kreirao prvu opasniju situaciju u 7. minuti, ali njegov udarac od bloka odlazi za udarac iz kuta. A onda je Osijek poveo… Nejašmić je sjajno pronašao Caktaša čiji pokušaj vratar Gyurjan brani, ali lopta se odbila do Gergenyija a od njega u praznu mrežu…

Osijek je mogao na sigurno vodstvo kada je Drambajev probio lijevu stranu, odigrao sjajnu povratnu loptu za Pušića čiji udarac brani vratar domaćih. U nastavku je pokušao i Nejašmić, ali njegov udarac završio je u bloku. Nakon pola sata domaćin je stvorio najozbiljniju prijetnju. Pušić nije najbolje očistio ispred svojih vratiju, lopta je došla do Ubochlomae u čijem udarcu nije bilo dovoljno preciznosti. U toj akciji se igrač ZTE-a i ozlijedio te je ubrzo zamijenjen.

Osijek je imao priliku za šah-mat kada je Šime Gržan istrčao kontranapad. Imao je opciju Pušića, ali bek Osijeka odlučio se za udarac koji je domaća obrana otklonila. U nastavku je lopta stigla do Caktaša, ali njegov pokušaj je bio lak plijen za vratara Gyurjana. Osijek je imao još jedan pokušaj tandema Gržan - Caktaš, odnosno solo prodor Miereza prije odlaska na odmor, a treba istaknuti svakako i intervenciju Malenice koji je amortizirao najbolju priliku domaćina kada je Sajban gađao iz same blizine gol Osijeka. No, refleksi Malenice bili su na vrhunskoj razini pa su igrači Stjepana Tomasa otišli na odmor s prednošću…

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Vratar Osijeka spašavao je u prvoj utakmici, nastavio je s istom navikom i u uzvratu. Sjajno je reagirao na početku nastavka kada je udarac Szalayeva iščupao ispod grede. Probao je i Ikoba glavom, neprecizno.

Jugović je stradao u jednom duelu. Iako je kapetan Osijeka htio nastaviti s igrom, procjena liječnika je bila da nema smisla riskirati pa je Tomas dao priliku Ivanu Fioliću.

A kada je Malenica bio nemoćan, onda je Osijek čuvala vratnica kao što je to bilo u 61. minuti kada je iz daljine pokušao Tajti. Tomas je tražio svježinu dvostrukom izmjenom u kojoj su travnjak napustili Caktaš i Pušić a priliku dobili Špoljarić i Hiroš. Bila je to dobra odluka jer je malo kasnije Špoljarić zaključio priču i odveo Osijek u sljedeću rundu kvalifikacija. U 73. minuti je Nejašmić izbacio Gržana koji povratnom loptom servira priliku koju Špoljarić nije propustio iskoristiti. Efektno je napadač Osijeka probao škaricama malo kasnije.

Osijek u sljedećoj rundi ide na pobjednika dvoboja turske Adane i rumunjskog Cluja koji se trenutno igra u Turskoj.

Golove možete pogledati OVDJE.

ZTE - Osijek 1-2

Stadion: ZTE Arena.

Sudac: Gal Leibovitz; pomoćnici: Rostislav Talis, Yossi Babayoff (svi Izrael). Četvrti sudac: Shalom Ben Avraham (Izrael).

Strijelci: 0-1 Gergenyi (ag. 9.), 0-2 Špoljarić (73. as. Gržan), 1-2 Ikoba (82)

Žuti kartoni: Ikoba, Huszti, Gergenyi, Mocsi (ZTE); Brlek, Malenica, Mkrtčjan (Osijek)

ZTE (4-4-2): Gyurjan - Huszti, Mocsi, Safronov, Gergenyi (od 81. Milovansky) - Szendrei, Sanković (od 68. Kovacsz), Tajti (od 68. Klausz), Ubochloma (od 35. Ikoba) - Sajban (od 68. Csoka), Szalay.

Osijek (4-3-3): Malenica - Gržan (od 81. Guedes) , Evangelou, Mkrtčjan, Drambajev - Brlek, Nejašmić, Jugović (od 58. Fiolić) - Pušić (od 65. Hiroš), Caktaš (od 65. Špoljarić), Mierez (od 81. Fućak).


Tagovi

NK OsijekZTEKonferencijska liga

Ostale Vijesti