REUTERS/Vincent West
REUTERS/Vincent West

VIDEO Osasuna napravila veliki korak prema finalu Cope del Rey, Budimir igrao do 70. minute

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 01.03.23. | 22:51

Hrvatski reprezentativac odigrao je dobru utakmicu iako se nije upisao u listu strijelaca.

Nogometaši Osasune ostvarili su minimalnu pobjedu u prvoj utakmici polufinala Cope del Rey protiv Athletic Bilbaa. Jedini pogodak na utakmici postigao je talentirani krilni napadač Abde Ezzalzouli u 47. minuti. Marokanac je u Osasuni na posudbi iz Barcelone.

Tijekom cijele utakmice Osasuna je bila bolji takmac. Iako je u prvom poluvremenu Athletic imao dvije sjajne prilike (I.Williams 14., Muniain 20.), Osasuna je bila ta koja je imala relativnu kontrolu tijeka događaja na terenu. Prvu pravu priliku domaćin je pretvorio u pogodak, a sve je sam napravio Marokanac Ezzalzouli koji se sjajnim driblingom prvo riješio svojeg čuvara, a onda i preciznim prizemnim udarcem svladao gostujućeg čuvara utakmice.

Pogodak odluke pogledajte OVDJE


Kod domaćina je utakmicu započeo hrvatski reprezentativac Ante Budimir koji je odigrao korektnu utakmicu, ali se u 70 minuta koliko je proveo na terenu nije našao u ozbiljnijoj prilici. Budimir je ove sezone prilično neefikasan, postigao je tek dva pogotka u 23 nastupa, ali njegova uloga u momčadi je iznimno velika te svojom bespoštednom borbom često osigura krilnim napadačima, Abdeu Ezzalzouliju i Chimyju Ávili, igru jedan na jedan pa tako spomenuti dvojac nerijetko završo u centru pozornosti. Baš kao što je to bio slučaj i danas…

Osasuna je došla do svoje prve pobjede nad Athleticom nakon dvije i pol godine. Posljednji put slavili su 24. listopada 2020., a jedini pogodak na utakmici postigao je Garcia (81.). Budimiru je ovo prva pobjeda protiv Athletica u igračkoj karijeri, dosad je bio na omjeru 0-3-3, s tim da im je postigao dva pogotka. Na treći će morati još malo pričekati, a priliku da dođe do ‘hat-tricka’ imat će 4. travnja kad se igra uzvratna utakmica polufinala Cope del Rey.

Podsjetimo kako drugu utakmicu polufinala Cope del Rey igraju Real Madrid i Barcelona, a njihov prvi ogled na rasporedu je u četvtak s početkom u 21 sat.





Tagovi

OsasunaAthletic BilbaoCopa del Rey

Ostale Vijesti