Reuters
Reuters

VIDEO Mbappe i Messi spasili PSG novog debakla: Parižani zamalo izgubili unatoč vodstvu od 2:0

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 19.02.23. | 14:40

PSG je na Parku prinčeva 'ni kriv ni dužan' poveo s 2:0, no, Lille je igrao sjajno, došao do prednosti od 3:2 i činilo se da će Parižani upisati četvrti uzastopni poraz u svim natjecanjima. No, onda su se ukazali Kylian Mbappe i Lionel Messi i u sam smiraj dvoboja PSG-u donijeli preokret za pobjedu....

Fenomenalnu utakmicu odigrali su PSG i Lille na Parku prinčeva! U utakmici sa sedam pogodaka vidjeli smo čak dva preokreta, PSG je do 17. minute imao prednost od 2:0, no Lille je sjajnom igrom stigao do vodstva od 3:2. Gosti su mogli i riješiti pitanje pobjednika jer je PSG djelovao grogirano, izmučeno, no, na kraju je individualna klasa u redova prvaka odlučila. Kylian Mbappe je svoj drugi pogodak na utakmici zabio u 87., a onda je 'nevidljivi' Leo Messi realizirao slobodni udarac u 95. i svojoj momčadi donio konačni 4:3 trijumf.

PSG tako Le Classique idući vikend na Velodromeu dočekuje s najviše osam bodova prednosti pred Marseilleom, koji večeas gostuje kod Toulousea. Da je PSG izgubio, a Tudorova momčad večeras slavila, PSG bi najveći derbi francuskog nogometa dočekali tek s +2.

Od prve minute vidjelo se da ovo neće biti PSG-ovo rano popodne. Tomothy Weah u 1. i Jonathan David u 10. imali su veliku priliku da gostujućoj momčadi donesu vodstvo, no Gianluigi Donnarumma je oba puta lijepim reakcijama sačuvao svoja vrata. I, kako to u nogometu često biva, kada ne zabiješ, primiš. Neymar je proigrao Kyliana Mbappea, koji se sjajnim solo prodorom riješio dvojice čivara i zabio za vodstvo Parižana.

Šest minuta kasnije na semaforu je zasjalo 2:0 za PSG. Strijelac je ovaj puta, nakon još jedne dobro odrađene kontre, bio Neymar. PSG je 'ni kriv ni dužan' imao pednost od 2:0.

Iako je Lille dobro otvorio utakmicu, činilo se da će se PSG sigurno vratiti na pobjednički kolosijek. No, gosti su nastavili s dobrom igrom i stvaranjem šansi, a u 24. su uspjeli izjednačiti kada je Befode Diakite glavom zabio na ubacivanje Andrea Gomesa. Lille je pokušavao do kraja poluvremena izjednačiti, a sjajno poluvrijeme završilo je s 2:1 vodstvo skupocjenog domaćina.

Lille je do zasluženog poravnanja stigao u 58. kada je sudac pokazao na bijelu točku, a kazneni udarac realizirao je Jonathan David. Desetak minuta kasnije, Park Prinčeva je potpuno utihnuo prije nego što je salvom zvižduka sasuo svoju momčad. Lille je odradio kontru koju je zaključio Jonathan Bamba pravom bombom iza leđa Donnarumme.

PSG je krenuo u napad, čime je ostavio puno prostora Lilleu na svojoj polovici. Igralo se va banque, pravi run'n'gun nogomet u kojem se na kraju ipak bolje snašao PSG. U 87. minuti Mbappe je zabio svoj drugi pogodak na utakmici i izjednačio rezultat, a onda se u 95. minuti ukazao jedan, jedini, Lionel Messi, koji je do tog momenta igrao jednu očajnu utakmicu, jednu od najslabijih od kada je stigao na Park pričeva. Neuništivi Argentinac izborio je slobodni udarac, a onda ga sam perfektno izveo i zabio za supervažnu pobjedu francuskog prvaka...

Pogotke s utakmice (prava za Hrvatsku ima Arenasport) pogledajte OVDJE.

Pred PSG-om je sada Le Classique na Velodromeu protiv Marseillea, a Lille na domaćem terenu dočekuje Brest. (nr)



Tagovi

Paris Saint-GermainPSGLilleLigue 1

Ostale Vijesti