REUTERS/Scott Heppell
REUTERS/Scott Heppell

VIDEO Magični De Bruyne 20-minutnom simultankom pokazao zbog čega je najbolji Građanin!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 13.01.24. | 20:24

Cityjeva igra je bez Belgijca bila bez boje, okusa i mirisa, a onda ih je vlastoručno odveo do pobjede

Četiri i pol minute, ili pet dodira s loptom bilo je potrebno Kevinu De Bruyneu da ovjeri svoj prvi premierligaški pogodak od povratka iz ozljede. Četiri i pol minute prije toga, St. James' Park mu se rugao nakon što je po ulasku u igru zapucao slobodnjak u živi zid. A onda je u samom finišu producirao fenomenalnu asistenciju za norveškog napadača – ne Erlinga Haalanda (out je zbog ozljede), već njegovog sunarodnjaka zanimljivog imena i prezimena – Oscara Bobba.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Zbijanje šala na račun genijalnog Belgijca ubrzo je prisjelo domaćim navijačima...

A vjerojatno nitko u ovom trenutku nije sretniji od Pepa Guardiole – španjolski stručnjak je dobio „pojačanje“ u vidu oporavka svog ponajboljeg igrača, a koliko je De Bruyne nedostajao igri Građana pokazalo je posljednjih 20-ak minuta od njegovog ulaska u igru. Sjajnog veznjaka je bio pun teren, mijenjao je ritam igre, vezao dodavanja, nudio se i razigravao – bez njega je Cityjeva igre bila bez boje, okusa i mirisa.

City je na njegovim krilima uspio stići do pobjede nad Newcastleom, s tim da je ovih 3-2 na gostovanju kod nezgodnog protivnika zadovoljavajući ishod, budući da je City bio u rezultatskom zaostatku nakon uvodnih 45 minuta.

Pogotke pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Bernardo Silva je zabio za goste u 26. minuti na asistenciju Kylea Walkera i tu se City nekako raskomotio na terenu, zauzevši malo ležerniji pristup što je domaćin naplatio s dva pogotka. Prvo je Isak zabio u 35. minuti, da bi ga golgeterskim vještinama popratio suigrač Gordon koji je potpisao preokret Svraka za svega dvije minute.

U drugom dijelu, osobito od ulaska De Bruynea, City je zagospodario terenom, imao je inicijativu, posjed i prilike, pogodak je visio u zraku i trebalo je nešto magično da se probije niski blok Newcastlea. Pa je onda De Bruyne iz ničega pronašao dugom parabolom Bobba koji je zaobišao vratara i zabio za veliku pobjedu Građana!

U pobjedi Cityja svoj su potpis ostavila i dva hrvatska reprezentativca – Joško Gvardiol je odigrao čitavu utakmicu na poziciji lijevog beka, a istu minutažu imao je Mateo Kovačić koji je zauzeo poziciju zadnjeg veznog uz Rodrija.



Tagovi

Premier ligaManchester CityKevin De Bruyne

Ostale Vijesti