REUTERS/Juan Medina
REUTERS/Juan Medina

VIDEO Hvala Real, hvala City! Nogometna rapsodija u Madridu završila remijem!

uto. 09.04.24. | 23:00

Sjajnu utakmicu odigrali su i Arsenal i Bayern, a i u Londonu je završilo bez pobjednika

Dva sjajna susreta, ukupno deset pogodaka i na koncu niti jedna pobjednik - to je rezime večerašnjih ogled u četvrtfinalu Lige prvaka u Madridu i Londonu...

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Utakmica sezone? Definitivno. Utakmica desetljeća? Diskutabilno. Kako god, Real i City su na Santiago Bernabeuu odigrali briljantnu partiju nogometa sa šest pogodaka, pravilno raspoređenih u svakoj mreži. Nakon 94 minute nogometa od kojeg zastaje dah, nismo ništa pametniji, ali se nakon ove utakmice itekako osjećamo zabavljeni!

U Madridu nije bilo previše taktiziranja i nadmudrivanja na sredini terena, odnosno ako su Pep Guardiola i Carlo Ancelotti imali neke taktičke ideje, one su pale već u drugoj minuti kada je Silva već u drugoj minut iz slobodnjaka šokirao Real i utakmica je upala u neku warp brzinu u kojoj se nije smjelo trepnuti.

A onda je Real pokazao zašto je Real. Camavinga je uputio jedan udarac u 12. minuti koji se od Diasa odbio u gol Ortege. A dvije minute kasnije Rodrygo je pobjegao obrani Cityja, pa onda uz pomoć Akanjija šokirao Građane i bacio Santiago Bernabeu u delirij!

Drugi dio donio je jednako atraktivan nogomet, s tim da je u početnih 20-ak minuta Real bio taj koji je bio bliže pogotku, ali City je bio taj koji se prvi upisao na semafor. Festival majstorija u drugom dijelu otvorio je Phil Foden - nanišanivši ljevicom druge rašlje za izjednačenje u Madridu u 67.

Tim golom se ritam igre prebacio na stranu Cityja, a pogodak karijere zabio je Joško Gvardiol, smjestivši desnicom projektil u mrežu Lunina za preokret Građana.

Federico Valverde je zatim poželio centralno mjesto na madridskoj pozornici, pa je u 79. minuti pogodio spektakularni volej za konačnih Real 3, City 3!

Gvardiol je za City odigrao sve minute, kao i Mateo Kovačić, dok je Luka Modrić za Real ušao u igru u 71. minuti.

Real Madrid - Manchester City 3-3

Strijelci: 0-1 Silva (2.), 1-1 Dias (12. ag), 2-1 Rodrygo (14., Vinicius), 2-2 Foden (67. Stones), 2-3 Gvardiol (73., Grealish), 3-3 Valverde (79., Vinicius)

Pogotke pogledajte OVDJE (Arena sport)



U Londonu su viđena četiri pogotka, također se igrao otvoren nogomet, ali jasno je kakav se dvoboj odigrao u Madridu kada je ova utakmica pala u drugi plan…

Arsenal je na Emirates poveo preko Sake, ali Bayern je pokazao zube do odlaska na veliki odmor. Prvo je Gnabry zabio za izjednačenje, a onda je Kane realizirao penal nakon što je Saliba srušio Sanea!

Drugi dio nije bio toliko atraktivan, iako je Arsenal bio nešto bolji. Nakon što je ispremiješao sastav, Arteta je konačno stigao do izjednačenja, a strijelac je bio Trossard u 76. minuti, na dodavanje Jesusa.

Arsenal - Bayern 2-2

Strijelci: 1-0 Saka (12., White), 1-1 Gnabry (19., Goretzka), 1-2 Kane (31., 11m), 2-2 Trossard (76.)

Pogotke pogledajte OVDJE (Arena sport)



Tagovi

Liga prvakaManchester CityReal MadridArsenalBayern

Ostale Vijesti