VIDEO: Fiorentina i Roma remijem prema uzvratu, hattrick Higuaina i Seville na El Madrigalu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 12.03.15. | 23:25

Odigrani su svi susreti osmine finala Europske lige.

Nakon što je svoj posao odradilo prvih osam sastava u osmini finala Europske lige, kasniji je termin bio rezerviran za četiri utakmice na kojima smo vidjeli 12 pogodaka i dva velika derbija.

>>VIDEO: Zenit riješio Torino s dva pogotka, Talijani sat vremena s igračem manje

>>VIDEO: Club Brugge preokrenuo Bilićev Bešiktaš, Wolfsburg primio pa torpedirao Nerazzurre

Glavni susret večeri igran je na Artemiju Franchiju. Fiorentina i Roma su odigrali bez pobjednika 1:1, a susret je vrlo lako mogao završiti s pobjedom na bilo kojoj strani.

Domaćini su u vodstvo stigli u 17. minuti kako je Slovenac Josip Iličić pogodio za 1:0, a ponovno je pri pogotku svoje prste imao fantastični Mohamed Salah. Samo pet minuta nakon toga Rudi Garcia radi prvu promjenu te umjesto De Rossija ubacuje Miralema Pjanića. Da stvar bude gora po goste, četiri minute nakon toga ozljeđuje se Manolas zbog čega Romin strateg manje od pola sata mora napraviti i drugi izmjenu.

Mnogo više akcije stiže u drugih 45 minuta. U 60. minuti iz dvojbene situacije priliku za izjednačenje ima Roma. Ljajić puca u lijevu stranu, ali se ukazuje Neto na vratima domaćina. Ipak, izjednačenje je stiglo u 77. minuti preko Seydoua Keite. Spomenimo i kako je za domaćine nastupio naš Milan Badelj od prve minute.


Veliku je pobjedu ostvarila Sevilla na teškom gostovanju na El Madrigalu. Pobijedili su 3:1 pogocima Vitola u 1. minuti, Mbije u 26. te Gameira u 50. minuti, dok je jedini gol za Villarreal postigao Vietto tri minute nakon predaha.


Jednaku je pobjedu, ali u ulozi domaćina ostvario talijanski Napoli nad Dinamom iz Moskve. Preokrenuli su rezultat u svoju korist preko genijalnog Gonzala Higuaina koji je večeras upisao hattrick. Moskovljani su poveli u drugoj minuti preko Kuranyija, a u 46. minuti su ostali bez igrača na terenu jer je Zobnin zaradio drugi žuti karton.


Spomenimo i kako je domaću 2:1 pobjedu ostvario engleski Everton protiv Dinama iz Kijeva za koji je nastupio naš Domagoj Vida. Gosti su poveli u 14. minuti, ali je preokret stigao u 39. i 82. preko Naismitha i Lukakua.

Europska liga, osmina finala:

EVERTON - DINAMO KIJEV 2:1 (Naismith 39', Lukaku 83'-11m/Gusev 14')

FIORENTINA - ROMA 1:1 (Iličić 17/Keita 76')

NAPOLI - DINAMO MOSKVA 3:1 (Higuain 25', 31'-11m i 55'/Kuranyi 2')

VILLAREAL - SEVILLA 1:3 (Vietto 48'/Vitolo 1', Mbia 26', Gameiro 50')

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Europska ligaFiorentinaRomaNapoliVillarrealSevillaEvertonDinamo MoskvaDinamo Kijev

Ostale Vijesti