REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

VIDEO De Klassieker se napokon odigrao do kraja, Feyernoord potvrdio pobjedu, Gimenez heroj

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 27.09.23. | 16:04

Zanimljivo, između prvog i trećeg pogotka Meksikanca prošao je 71 sat i 16 minuta!

Utakmica između Ajaxa i Feyenoorda, koja će se još dugo pamtiti, napokon je završena. Derbi je prvotno prekinut pri rezultatu 3-0 za Feyenoord nakon nereda na tribina i oko stadiona, ali iako se vjerovalo da će Savez biti pragmatičan te da će odlučiti da je to i završni rezultat utakmice, na kraju se ipak donijela odluka kako će se utakmica odigrati do kraja bez gledatelja nepuna tri dana kasnije. Nikakvo iznenađenje nije se dogodilo u srijedu, Ajax ne da nije uspio okrenuti, već je Feyenoord samo dodatno povećao ranu Kopljanika te su u konačnici gosti slavili rezultatom 4-0.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U 'drugom dijelu' utakmice, koja se nastavila od 55. minute, Feyenoord je još jednom uspio poentirati. Strijelac je bio meksički napadač Santiago Giménez (59.) kojem je Sofascore dala ocjenu 10 za njegovu izvedbu.

Pogodak s kojim je Meksikanac kompletirao hat-trick pogledajte OVDJE (Sportklub)

Gimenez nije prvi igrač Feyenoorda koji je upisao hat-trick u De Klassiekeru, ali je zato prvi igrač Feyenoorda koji je upisao hat-trick protiv Ajaxa u gostima!

Osim što je zabio tri pogotka, Meksikanac je upisao i asistenciju za Paxiaa, a njegov učinak u posljednjih pet utakmica u Eredevisie je u najmanju ruku čudesan: devet golova i dvije asistencije!

Josip Šutalo je odigrao cijelu utakmicu za Ajax, dok je Borna Sosa zamijenjen još nakon prvih 45 minuta pa tako nije mogao igrati u današnjem nastavku. Što je možda i bolje za njega…

Inače, na vrhu Eredevisie ostali su PSV i AZ Alkmaar s maksimalnim učinkom u prvih pet kola, dok je Feyenoord, koji je dosad odigrao šest utakmica, je skupio bod manje. Ajax je trenutno 14. s jednom pobjedom, dva remija i dva poraza.



Tagovi

FeyenoordEredivisieAjaxDe Klassieker

Ostale Vijesti