REUTERS/Tony Obrien
REUTERS/Tony Obrien

VIDEO Chelsea i Liverpool još nisu na radnoj temperaturi, Disasi poništio Diaza, gosti mogu biti nešto zadovoljniji

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 13.08.23. | 19:39

Očigledno je da i jednima i drugima nedostaje prave 'kemije'

Nogometaši Chelseaja i Liverpoola odigrali su utakmicu u kojoj nije bilo pobjednika u derbi ogledu prvog kola Premier lige (1-1). Goste je u vodstvo doveo Diaz (18.), za domaćina je izjednačio Disasi (37.), a zanimljivo je kako je i jednima i drugima je poništen pogodak. Sve ono najzanimljivije dogodilo se u prvih 45 minuta, dok je u drugom poluvremenu ipak nešto veće prilike propustio domaći sastav.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U prvom poluvremenu bilo je prilično uzbudljivo. Nakon prvih 20-ak minuta djelovalo je kao da će gosti rutinski doći do pobjede u derbiju kola, a taj osjećaj postao je još izraženiji kad je u 18. minuti Diaz doveo goste u vodstvo.

Salah je primio loptu na desnoj strani, okomito je krenuo prema 16-ercu, ali se nije odlučio za dribling ili udarac, već za proigravanje prema drugoj vratnici gdje je iz drugog plana natrčao Diaz koji je potom bez većih problema matirao Sacheza – 0-1

Pogodak Kolumbijca pogledajte OVDJE (Arenasport)

Liverpool je u tim trenucima bio puno dominantniji takmac, a malo je nedostajalo da u 29. minuti povećaju vodstvo. Salah je izbio u situaciju jedan na jedan s vratarem Chelseaja, lagano je poentirao za 0-2, ali njegov pogodak je opravdano poništen zbog zaleđa.

Poništen pogodak Egipćanina pogledajte OVDJE (Arenasport)

Chelsea se potom malo stabilizirao, a umjesto da vode s 2-0, u 37. minuti je Liverpool primio pogodak iz prve poluprilike koju je kreirala domaća momčad.

Asistencija se piše Chilwellu, strijelac je bio debitant Axel Disasi, a kako je ovoljetno pojačanje Plavaca došao do svojeg prvijenca pogledajte OVDJE (Arenasport)

Dvije minute kasnije, domaćin je okrenuo! Enzo Fernadez je odigrao lijepu loptu za Chilwella koji je zaobišao Alissona i zabio za 2-1, ali njega je zatekla ista sudbina kao Mohameda Salaha koju minutu ranije.

Poništen pogodak engleskog lijevog beka pogledajte OVDJE (Arenasport)

U samoj završnici prvog poluvremena se u jako dobroj situaciji našao Nicolas Jackson, još jedan debitant u redovima Plavaca, ali njegov udarac otišao je preko gola.

Isti je igrač i u nastavku prvi bio u centru pozornosti, ali ovoga puta na suprotnoj strani. Igrala se 53. minuta kad su nogometaši Liverpoola stali i od Anthonyja Taylora tražili kazneni udarac, ali nakon provjere VAR-a engleski arbitar odlučio je kako Jackson nije napravio ništa protivno pravilima nogometne igre pa tako Salah nije dobio priliku s bijele točke u sedmoj sezoni zaredom zabiti pogodak s bijele točke.

Spornu situaciju pogledajte OVDJE (Arenasport)

Drugo poluvrijeme bilo je manje atraktivno od prvog, a najveću priliku u nastavku utakmice propustio je Chilwell u 55. minuti. Chelsea je imao veću kontrolu posjeda u nastavku, ali Alisson je bio primoran intervenirati u svega dva navrata. S druge strane, Sanchez je bio prilično besposlen, a pomogli su mu i gostujući napadači koji u drugom poluvremenu nisu isporučili nijedan udarac u okvir njegovog gola.

Iako će Plavci vući na svoju, a Redsi na svoju stranu, kad se sve sumira – remi je najrealniji ishod derbija prvog kola Premier lige. Svakome po poluvrijeme, svakome po bod. (I.A.S.)




Tagovi

ChelseaLiverpoolPremier liga

Ostale Vijesti