REUTERS/Russell Cheyne
REUTERS/Russell Cheyne

VIDEO Celticu pripao 438. Old Firm, prednost Kelta sada je +8

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 30.12.23. | 15:22

Borna Barišić zbog ozljede je propustio utakmicu...

U terminu ručka, Celtic i Glasgow odigrali su 438. Old Firm koji je primao domaćinu Celticu, čime su Kelti pobjegli najvećem rivalu na osam bodova prednosti (uz dvije utakmice više). Celtic je ujedno stigao i do 168. ukupne pobjede nad najvećim rivalom koji je u Old Firmu slavio u 170 navrata.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Obje momčadi nisu mogle računati na neke od ključnih igrača, no Rangersi su imali više problema s izostancima. U takvom omjeru snaga, nošeni ispunjenim Celtic Parkom, igrači Celtica nadigrali su rivale s 2-1 s time da je Rangers jedini pogodak na utakmici zabio u 88. minuti, nakon što su 17 minuta igrali s igračem manje. Ipak, više od toga nisu mogli, i Celtic je pobjegao najvećem rivalu na osjetnu bodovnu prednost, ako zanemarimo dvije utakmice viška.

Celtic je do vodstva u 25. miniti. Hondurašanin Luis Palma izveo je korner, lopta se odbila do Paula Bernarda koji gromovitim udarcem pogađa iza leđa Jacka Butlanda (VIDEO). Celtic je do drugog pogotka stigao na samom otvaranju drugog dijela. Sjajni japanski napadač Kyogo Furuhashi primio je loptu na 20 metara od gola, namjestio se i sjajnim udarcem matirao nemoćnog Butlanda (VIDEO). Podsjetimo, Furuhashi je zabio jedini pogodak na prvom Old Firmu sezone odigranom na Ibroxu.

Celtic je na korak do pobjede stigao u 71. minuti. Leon Balogun izgubio je loptu, Furuhashi je proigrao svojeg suigrača Daizena Maedu koji se sujurio sam na Butlanda, Balogun ga ruši i zarađuje direktni crveni karton (VIDEO). Utakmica je inače bila prilično gruba, čak osam igrača Celtica zaradilo je javne opomene kao i tri igrača Rangersa uz trenera Clementa.

Ipak, s igračem manje Rangersi su uspjeli smanjiti. U 88. minuti James Tavernier izveo je savršeni slobodni udarac i pogodio za konačnih 2-1 za Celtic. Napomenimo kako je ovo bila 12. pobjeda Brandona Rodgersa na klupi Celtica u njegovom 15. Old Firmu.

Borna Baršić propustio je utakmicu zbog ozljede.

U idućem kolu, koje se igra već 2. siječnja Celtic gostuje kod St. Mirrena, a Rangersi dočekuju Kilmarnock. (N.R.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

CelticGlasgow Rangers

Ostale Vijesti