VIDEO: Borussia u furioznih 16 minuta nadoknadila veliki zaostatak u Firenzi, Lovre Kalinić prošao Tottenham!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 23.02.17. | 22:57

U dvije vrlo efikasne utakmice u kojima je palo čak 10 pogodaka, prolazak dalje izborili su Borussia Mönchengladbach i Gent!

Borussia Mönchengladbach u fantastičnih 16 minuta zabila je četiri pogotka razbijenoj Fiorentini, preokrenula minus od ukupnih 0:3 i izborila zasluženu osminu finala.

S obzirom na minimalni poraz u prvoj utakmici u Mönchengladbachu, Borussia je u Firezni krenula dosta otvoreno što je Fiorentina iskoristila već u 16. minuti preko Nikole Kalinića koji je iskoristio dodavanje Federica Bernardeschija i poentirao za vodstvo Viola. 

Iako je Borussia igrala dobro, u 29. minuti Jannik Vestergaard napravio je tragičnu pogrešku koju je iskoristio Borja Valero i pogodio za 2:0 vodstvo svoje momčadi. Međutim, gosti se nisu predali i minutu prije odlaska na odmor Maximiliano Olivera skrivio je kazneni udarac kojeg je iskoristio Lars Stindl.

Upravo je Stindl u drugoj minuti nastavka vratio svoju momčad u potpunosti u igru, a u 55. je i zabio za preokret na asistenciju Jonasa Hofmanna. Borussia tu nije stala! Svega pet minuta kasnije Andreas Christiansen je zabio glavom na još jednu odličnu asistenciju Hofmanna.

 

Fiorentina je u nastavku utakmice bila neprepoznatljiva. Jedini pokušaj za Viole u nastavku utakmice imao je Josip Iličić iz slobodnjaka, što je bilo nedovoljno za povratak u utakmicu.

Milan Badelj igrao je do 64. minute a u 61. je dobio snažni udarac laktom u glavu zbog čega je privremeno igrao zavezane glave. 

Gent je nakon minimalne pobjede u Belgiji odigrao 2:2 s Tottenhamom na Wembleyu i razveselio svoje bučne navijače koji će još malo uživati u europskom nogometu.

Prednost Genta iz prve utakmice Tottenham je anulirao već u 10. minuti kada je zabio Christian Eriksen. No, Gent je uspio izjednačiti svega deset minuta kasnije autogolom Harryja Kanea. Tottenham je u prvom dijelu dominirao ali nije stigao do novog pogotka. No, je do crvenog kartona. U 40. Dele Alli monstruozno je startao na Brechta Dejaegerea i zaradio put u svlačionicu. 

 

No, unatoč igraču manje, Spursi su u nastavak utakmice ušli furiozno i nakon velikog pritiska u 61. stigli do vodstva. Strijelac je bio Victor Wanyama na asistenciju Eriksena. 

 

Tottenham je nastavio s pritiskom no sve dileme oko putnika u osminu finala riješio je Jeremy Perbet iz prvog udarca Genta na gol u nastavku utakmice. Obrana Tottenhama je jako loše reagirala i napadač koji je u igru ušao minutu sedam minuta ranije riješio je pitanje prolaska u drugi krug. 

Iako je Tottenham imao sveukupno 22 udarca na Kalinićev gol, Lovre je u cijeloj utakmici imao tek jednu obranu. 

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Milan BadeljLovre KalinićNikola Kalinić

Ostale Vijesti