REUTERS/Angelika Warmuth
REUTERS/Angelika Warmuth

VIDEO Bavarska u šoku, RB Leipzig pobjedom dao priliku Dortmundu za povratak na čelo Bundslige!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 20.05.23. | 20:32

Drugoplasirana Borussia Dortmund u nedjelju u 17.30 gostuje u Augsburgu kojem trebaju bodovi za ostanak

Nogometaši RB Leipziga pobijedili su Bayern sa 3-1 na gostovanju u Münchenu u utakmici 33. kola njemačke Bundeslige i tako omogućili Borussiji Dortmund da s dvije pobjede u posljednja dva nastupa prekine desetogodišnju dominaciju Bavaraca na domaćim travnjacima.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bayern je poveo pogotkom Sergea Gnabryja u 25. minuti, da bi gosti iz Leipziga napravili veliki preokret u drugom poluvremenu. Prvo je za 1-1 pogodio Konrad Laimer u 65. minuti, nakon protunapada (!), da bi gosti do pobjede došli golovima iz kaznenih udaraca. U 76. minuti uspješan izvođač bio je Christopher Nkunku, a deset minuta poslije Sommera je s bijele točke svladao i Dominik Szoboszlai za konačnih 3-1.

Joško Gvardiol je bio u početnoj postavi RB Leipziga i igrao do 87. minute, a u 69. je zaradio žuti karton. Dani Olmo igrao je do 87. minute.

Josip Stanišić je ostao na klupi za pričuve Bayerna koji još uvijek ima bod prednosti pred Borussijom, ali momčad iz Dortmunda sada ima sve u svojim rukama.

Pogotke pogledajte OVDJE (Sportklub).

Bavarcima za 11. naslov zaredom ostaje još nada da će i Borussia napraviti neki kiks, u nedjelju na gostovanju u Augsburgu, koji se još bori za ostanak ili u posljednjem kolu, kad će na svom stadionu ugostiti Mainz. Bavarci će u zadnjem kolu gostovati u Kölnu, koji je bezbrižan. Je li moguće da će Thomas Tuchel biti luzer i u trećem natkecanju? Po svemu sudeći hoće...

RB Lepzig je pobjedom na Allianz Areni osigurao mjesto u Ligi prvaka za sljedeću sezonu jer je sa 63 boda nedostižan za Union Berlin i Freiburg koji su na 59 bodova. Momčad koja će biti uspješnija u posljednje kolu bit će četvrti njemački predstavnik u Ligi prvaka, a na strani momčadi iz Berlina je i bolja gol-razlika za četiri pogotka.

Union će u zadnjem kolu ugostiti Werder, a Freiburg će gostovati u Frankfurtu kod Eintrachta.


(Hina, G)


Tagovi

BayernRB LeipzigDani OlmoJoško GvardiolBundesligaThomas Tuchel

Ostale Vijesti