Screenshot Sportklub
Screenshot Sportklub

VIDEO Dva pogotka i asistencija Kramarića za spas, Hertha ispala

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 20.05.23. | 17:53

Pretposljednje kolo njemačje Bundeslige obiluje uzbuđenjima

Hoffenheim se spasio, Hertha ispala, najkraći je rezime popodnevnih utakmica pretposljednjeg, 33. kola njemačkog nogometnog prvenstva, u kojem je svoj dan imao i hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić, dvostruki strijelac te asistent u pobjedi momčadi iz Sinsheima 4-2 protiv Union Berlina za kojeg je Josip Juranović igrao od 69. minute.

Ihlas Bebou je u 22. minuti donio prednost Hoffenheimu, da bi Kramarić u 36. minuti realizirao kazneni udarac za 2-0. U sučevom dodatku prvog dijela Danilho Doekhi je smanjio zaostatak gostiju.

Mreže su mirovale do zadnje minute osnovnog dijela utakmice, kad je Kramarić svojim drugim pogotkom, na asistenciju Munasa Dabbura koji je sve pripremio, donio Hoffenheimu još jednom dva gola prednosti.

U sučevom dodatku berlinska momčad je smanjila na 3-2 golom Aisse Laidounija (90+5.), da bi se četiri minute poslije Kramarić odužio Dabburu dodavanjem za pogodak Izraelca.

Momčadi koje su na ljestvici iza Hoffenheima, a koje su igrale u subotu, osvojile su samo po bod.

Pogotke pogledajte OVDJE (Sportklub)

Kramarić je po Sofascoreu igrač utakmice s ocjenom 9.0.


Hertha je, pak, vodila protiv izravnog suparnika Bochuma do četvrte minute sudačke nadoknade, ali je primila pogodak nakon kornera, slično kao što je nakon kornera zabila u prvom poluvremenu te je s ta dva prosuta boda definitvno ispala. Filip Uremović nakon potresa mozga nije nastupio za domaće, a Ivan Šunjić je prije nekoliko tjedana izbačen iz momčadi.

Pogotke pogledajte OVDJE (Sportklub)

Schalke 04 se nije uspio spasiti jer je s Eintrachtom iz Frankfurta (bez ozlijeđenih Hrvata Jakića i Smolčića) odigrao 2-2 (pogotke pogledajte OVDJE), a u utakmici bez rezultatskog značaja Werder i Köln (bez Nikole Solde) su remizirali 1-1 (pogotke pogledajte OVDJE).

Tako su iza Hoffenheima u ovom trenutku Augsburg (34) na 14. mjestu i s utakmicom manje. Bochum (32) je na 15. poziciji, a Schalke (31) je na 16. mjestu. Stuttgart (29) je na 17. poziciji, ali s utakmicom manje. Hertha je na dnu sa 26 bodova.


(G, Hina)


Tagovi

Andrej KramarićHoffenheimUnion BerlinJosip JuranovićHerthaFilip UremovićBundesliga

Ostale Vijesti