Matthew Childs/Action Images
Matthew Childs/Action Images

Veznjak Metalist Harkiva pobjegao od rata pa do kraja sezone potpisao za hrvatskog trećeligaša

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 09.04.22. | 08:06

U mlađim uzrastima igrao je za Dinamo Kijev i Šahtar, a do kraja sezone bit će na samom sjeveru Hrvatske. Za novu momčad može debitirati već danas protiv Varteksa.

Andrij Strižak novi je igrač hrvatskog trećeligaša Međimurja. 22-godišnji veznjak uspio je pobjeći iz ratne Ukrajine, privremeno suspendirati ugovor s Metalistom pa će tako do kraja sezone igrati 3. HNL – Sjever. Međimurje za vodećim Poletom zaostaje 12 bodova, trenutno su na petom mjestu prvenstvenog poretka, a Strižak će priliku za debi imati već danas kad u Čakovec stiže Varteks Varaždin.

U mlađim uzrastima Strižak je igrao za Dinamo Kijev, Arsenal Kijev i Šahtar, a igrao je još za Vorsklu i Girnjk Sport prije nego li je potpisao za Metalist Harkiv. Metalist je do prekida prvenstva bio na vodećem mjestu Persha lige (drugi razred ukrajinskog nogometa), a od drugoplasiranog Krivbasa imali su 11 bodova viška.

Dvije glavne zvijezde momčadi su Brazilac Peixoto koji će do kraja sezone braniti boje Ceare te nekadašnji U21 reprezentativac Francuske Farès Bahlouli kojeg je Lille u siječnju 2017. godine otkupio od Monaca za 3.5 milijuna eura, ali mu se karijera ipak nije razvijala onako kako su se u klubu nadali pa je posljednjih godinu dana član Metalista.

Strižak je ove sezone u Metalistu bio rotacijski igrač, a do prekida prvenstva skupio je devet nastupa (bez učinka).

No, Strižak neće biti jedini Ukrajinac u Međimurju do kraja sezone budući da je konkurenciju u napadu zaoštrio 21-godišnji napadač Ivan Petrenko. Spomenimo i kako momčad Gorana Vincetića (trener i sportski direktor Međimurja) danas ima ulogu blagog favorita protiv Varteksa, prva utakmica ova dva sastava završila je gostujućom pobjedom Međimurja rezultatom 3:1, a hoće li Vincetić već danas koristiti dva Ukrajinca zasad nije poznato.


Tagovi

MetalistMeđimurje3. HNLHNLTreća HNL

Ostale Vijesti