Reuters/Paul Childs
Reuters/Paul Childs

Velški izbornik: „Emotivan sam jer sam ponosan na svoje igrače, njihov stav je bio nevjerojatan“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 16.10.23. | 08:22

Rob slavi veliku pobjedu

Nogometna reprezentacija Walesa upisala je veliku pobjedu protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Euro. Nakon šest odigranih kola, Wales i Hrvatska su bodovno izjednačeni, ali je Wales zbog boljeg omjera u međusobnim ogledima ispred Vatrenih. Izabranici Roba Pagea su prvo šokirali Vatrene na Poljudu kad su do remija stigli u samoj završnici utakmice, da bi sada u svojem Cardiffu s 2-1 ostvarili velik rezultat protiv aktualne treće reprezentacije svijeta.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Poslije utakmice, Page je istaknuo sljedeće:

„Dali smo sve od sebe od prve do 90+5. minute. Uz pomoć navijača, zajedno smo imali veliku večer. Dečki su dali sve od sebe, njihov stav je na pripremama bio nevjerojatan. Volio bih da ste to vidjeli. Sve je u redu, ne mogu ih dovoljno nahvaliti. Mislim da ih sedam ne igra u početnim postavama u klubovima, no drugačije igraju za Wales. Igraju i uživaju.“

Pageu je ovo bila 14. pobjeda na klupi Walesa, s tim da nikada nije pobijedio bolje plasiranu reprezentaciju na Fifinoj ljestvici od Hrvatske. Zanimljivo, Velšani u posljednje tri utakmice imaju tri uvjerljive pobjede (Latvija, Gibraltar, Hrvatska), a s ova tri boda su napravili veliki korak prema Euru.

„Ne mogu se više ponositi njima. Djela znače više od riječi. Dosta mi je razgovora o mojoj budućnosti. Idemo pričati o igračima i njihovim nastupima. Emotivan sam jer sam tako ponosan na njih. Zaslužuju sve pohvale. Jedva čekamo okupiti se za iduću utakmicu“, rekao je velški izbornik Robert Page.



Tagovi

Rob Pagevelška nogometna reprezentacijanogometna reprezentacija WalesaWalesEUROKvalifikacije za EuroKvalifikacije za Euro 2024

Ostale Vijesti