Photo: Nick Potts/PIXSELL
Photo: Nick Potts/PIXSELL

OCJENE - Hrvatska: Nema ocjene manje od pet jer da ima - puno bi bilo kandidata, a Kovačić prvi!

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 15.10.23. | 22:45

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je ponovno utakmicu ispod razine pristojnog. Malo je bilo onih koji su zaslužili prolaznu ocjenu

Evo kako smo ocijenili Vatrene. Tko je po vama zaslužio pozitivnu, a tko negativnu ocjenu?

Dominik LivakovićVratar
Jedan od rijetkih koji je zaslužio prolaznu ocjenu. Spašavao nas debakla u Osijeku, spašavao i u Walesu. Kod oba gola nemoćan.
Ocjena
6
Josip JuranovićObrana
Tek jedan ubačaj nije na tragu onog što smo slušali kako će se Hrvatska prilagoditi igri s pravim špicom. Nedostajala je njegova uobičajena energija.
Ocjena
5
Domagoj VidaObrana
Krivac za oba gola Walesa. Uglavnom, što je Dalić htio postići njegovim postavljanjem u momčad - nije postigao niti u tragovima…
Ocjena
5
Joško GvardiolObrana
U nekoliko navrata se pridodavao veznom redu i pokušao pomoći u kreaciji, ali to nije njegov primarni zadatak. Nije ga bilo u ofenzivnom skoku jer tog elementa nogometne igre kod Hrvatske nije bilo. Čekali smo da kao Galešić primi loptu i zabije gol!
Ocjena
6
Borna BarišićObrana
Kolega na desnoj strani imao je jedan ubačaj, Barišić niti jedan. Moga je Musa do prekosutra čekati kvalitetan centaršut. Suradnja s Brekalom bila je ispod razine i nije donijela ništa.
Ocjena
5
Luka ModrićVezni red
Rastrčan na početku, ali ga suigrači nisu pratili. Evidentno su se izgubili automatizmi u “najboljem veznom redu na svijetu”, a toplo-hladno u Realu ostavlja traga.
Ocjena
5.5
Marcelo BrozovićVezni red
Puno uzaludne trke koja nije donijela ništa. Opasan udarac u nastavku… Ispod razine očekivanog.
Ocjena
5
Mateo KovačićVezni red
Nema ocjene manje od pet, ali da ima - Kovačić bi bio najveći kandidat. Ponovno nije došao na utakmicu. Više bi koristi napravio da je ostao u Manchesteru tijekom ove reprezentativne pauze. Najbolji igrač - Walesa!
Ocjena
5
Lovro MajerVezni red
Korektan ulazak u utakmicu. Jedini koji je pokušavao loptom probit međuprostor domaćina i dati je u dubinu. U nastavku sjajno proigrao Belju. Trudio se.
Ocjena
6
Petar MusaNapad
Osim pokušaja nakon centaršuta Juranovića, ponovno nije napravio ništa. Ne toliko svojom greškom koliko izostankom adekvatne potpore suigrača. Neće po dobrom pamtiti dva nastupa od prve minute, a zapravo je najmanje kriv za to.
Ocjena
5
Josip BrekaloNapad
Pokazao je volju, ali na tome je ostalo. Zabijao se među domaćine, išao među dvojicu ali nije bilo pomoći suigrača na toj strani. Zamijenjen u poluvremenu.
Ocjena
5
Josip StanišićObrana
Od 46. minute umjesto Juranovića. Trebao je donijeti nešto više od Juranovića ali nastavio je identičnim putem kao i onaj kojeg je zamijenio.
Ocjena
5
Mario PašalićVezni red
Od 46. minute umjesto Brekala. Bio je na pravom mjestu u pravo vrijeme i dao kakvu takvu šansu Hrvatskoj.
Ocjena
6
Dion Drena BeljoNapad
Od 46. minute umjesto Muse. Pokazao je u Osijeku više od Muse, ponovio je to i u Cardiffu. Šteta što nije ušao neki od pokušaja koje je imao...
Ocjena
6
Borna SosaObrana
Od 59. minute umjesto Barišića. Očekivali smo ga od prve minute, ali izbornik je imao svoje zamisli pa je dobio posljednjih pola sata. Imao nekoliko ubačaja i ostavio bolji dojam od imenjaka.
Ocjena
6
Zlatko DalićTrener
Ovoga puta nije čekao kao u Osijeku. Na poluvremenu je shvatio da je Hrvatska očajna i probao s tri izmjene. No, i dalje je bila očajna.
Ocjena
5



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaVatreniZlatko DalićKvalifikacije za Euro 2024Mateo Kovačić

Ostale Vijesti