Nick Potts/Pixsell
Nick Potts/Pixsell

Neke stvari postaju realnost. I na njih se moramo naviknuti!

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 16.10.23. | 08:00

Stalno pričamo da imamo puno kvalitetnih igrača i da svakoga možemo zamijeniti. Ove dvije utakmice pokazale su da to nije istina

Izgubili smo i od Walesa i uopće ne znam odakle bih počeo, jer puno je tu bilo svega. Međutim, reći ću za početak da je sad pravi trenutak za jednu analizu, ne samo ove dvije utakmice, već dublju analizu, jer mislim da se s nekim stvarima moramo suočiti. Hrvatska u ove dvije utakmice nije imala Perišića, Petkovića, Ivanušeca i Kramarića, a očito je da je naš vezni red bio potpuno izvan ritma. Brozović plaća danak igranja u slabijoj ligi, Modrić ne igra puno u Realu, Kovačić je bio ozlijeđen. A znamo koliko su njih trojica bitni, koliko smo pobjeda i velikih rezultata ostvarili na njihovim leđima. To nam nije stvaralo problem u rujanskim akcijama, ali sad je došlo na naplatu. I, to je bio glavni naš problem. koji je utjecao na puno stvari protiv Turske u Walesa.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nažalost, neke stvari postaju realnost i s njima se moramo suočiti. Jer, mi stalno govorimo kako imamo dovoljno kvalitetnih igrača, kako imamo širok kadar, kako se svakoga može naodmjestiti. A to nije tako i to se pokazuje! Mi imamo dobre igrače, koji mogu ući u sustav i odigrati dobre utakmice kad su oni najbolji igrači u pravoj formi. Ali, kad ti novi igrači moraju preuzeti odgovornost, kad oni moraju biti glavni, onda imamo problem. Nije to isto! I na to se moramo naviknuti, s time se pomiriti i zato kažem, sad treba sve dobro analizirati i vidjeti što učiniti. Jer, situacija nije dobra.

Što se same igre tiče, bili smo baš jalovi, nismo imali dubinu, nismo bili previše opasni veći dio utakmice. Nemam tu što posebno prigovoriti za neke taktičke postavke, osim možda jedne sitnice. Juranović i Barišić otpočetka su se previše dizali, dok je za Juranovića to i jasno, jer je na njegovoj strani Majer, koji ionako više ulazi u sredinu, kod Barišića za to nije bilo potrebe. Jer, onda je i on tjerao Brekala da ulazi u sredinu, a tamo su bili i Modrić, Kovačić i Brozović i bili smo potpuno zagušeni. Meni je bilo logično da igra Vida, ne samo zbog iskustva, već je on dobar u tim drugim loptama, koje su bile najveća opasnost. Ali i da izbornik malo skine pritisak sa Šutala, kojega sad i u klubu očekuju teški izazovi. Vida je to dobro radio, pogotovo u prvom dijelu. No, onda smo opet primili gol kakav smo primili, baš iz neke takve lopte, Vidi je pobjegao igrač. Opet je Livaković sjajno branio i onda kod gola ostao ukopan, opet je istrčao.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Ne znam zašto ponavljamo pogreške, zašto nam se događaju iste stvari. I protiv Turske i protiv Walesa izgubili smo na energiju, na motoričnost, bili smo nekako usporeni, tromi. I, ne bih to objašnjavao manjkom motiva, niti podcjenjivanjem, odnosno opuštanjem, jer smo se, kao, već plasirali na Euro. Mislim da je najveći uzrok svega upravo ta situacija u klubovima naših glavnih igrača i izostanak još nekoliko njih. Nismo riješili ni problem u napadu, pronašli napadača. Recimo, što mi u ove dvije utakmice znamo o Musi? On nije igrač dubine, on je igrač koji treba loptu u šesnaesterac, a to nije dobijao. Mi još ne znamo koliko on može. Beljo, pak, ulazio je u igru kad se išlo 'va banque', kad je taktika već pucala i teško mi je analizirati nogomet u takvim okolnostima, reći kakav je tko, kad se ide na sve ili ništa.

Ipak, unatoč svemu, nisam pobornik nikakve negative. Ova je reprezentacija napravila puno velikih stvari, pobijedila u puno velikih utakmica i ne treba je otpisitivati niti previše krititzirati. Imaju svi oni kredit, imaju iskustvo i vjerujem da će pronaći put do Eura. Trebaju nam dvije pobjede, a teško da će Wales pobijediti obje utakmice, Armeniju i Tursku. Nadam se da će nam se do idućih utakmica vratiti Kramarić, Petković i Ivanušec, da će naši veznjaci imati bolju situaciju u klubovima i da ćemo samim time biti jači.



Tagovi

Kruno JurčićZlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacijaKvalifikacije za Euro 2024

Ostale Vijesti