Dusko Jaramaz/PIXSELL
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Velike promjene na Šubićevcu: S kolumbijskim vlasnicima odlazi i trener Rosas

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 23.12.21. | 00:05

Trakavica oko financija šibenskog prvoligaša polagano se približava kraju.

Posljednjih mjeseci dosta se u domaćem medijskom prostoru pisalo o financijskim problemima s kojima je suočen hrvatski prvoligaš Šibenik. Igrači su najavili štrajk, na kraju su se uspjeli dogovoriti s upravom, nastavili su trenirati i uspješno priveli godinu kraju, svladavši Goricu u Velikoj Gorici s 3:2 u posljednjoj utakmici prvog dijela sezone.

Nije bila tajna da su kolumbijski vlasnici tražili način da napuste klub iz Krešimirovog i Draženovog grada, iako još uvijek - barem službeno - drže većinski paket dionica, čini se da je pitanje dana kada će klub - službeno - preuzeti grupacija na čijem je čelu Marin Jurić, Hrvat iz Primoštena koji se bavi poduzetničkim aktivnostima u Miamiju.

Šibenik je jučer na svojim internetskim stranicama objavio priopćenje u kojem se navodi da su svim igračima te cijeloj radnoj zajednici podmireni dugovi za rujan i listopad, a uskoro se očekuje i uplata za studeni. Objavljeno je, također, da će novi vlasnici učiniti sve ne bi li zadržali Marina Jakoliša u klubu.

"Željeli smo ukazati na neke glavne smjernice koje želimo ostvariti sa Šibenikom, isplaćene su zaostale plaće i odmah krećemo sa snimanjem papira i dokumenata u klubu, s obzirom na to da smo do sada imali samo preliminarne izvještaje", rekao je za Sportske novosti Stipe Grubišić, odvjetnik Marina Jukića i napomenuo kako bi se prodaja kluba novim vlasnicima trebala odviti u siječnju 2022.

Ono što se po kuloarima priča jest vjerojatni odlazak španjolskog trenera Marija Rosasa s klupe šibenskog prvoligaša. Rosas je Šibenik preuzeo prošlog ljeta, u prvenstvu je upisao šest pobjeda, četiri remija i 10 poraza. Šibenik je pod Rosasom igrao dopadljiv nogomet, s puno zabijenih (peti u ligi), ali i primljenih golova (treći u ligi).

Sudbina šibenskog prvoligaša i njegovog trenera bit će, vjerujemo, poznata uskoro...


Tagovi

NK ŠibenikHrvatskaMarin Jakolišmario rosas

Ostale Vijesti