Zeljko Hladika/PIXSELL
Zeljko Hladika/PIXSELL

Kolumbijci potvrdili: Spas za Šibenik stiže od hrvatskog investitora iz Miamija

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 21.12.21. | 08:32

Hrvat podrijetlom iz Primoštena uskoro bi trebao preuzeti hrvatskog prvoligaša

Još u petak nogometaši Šibenika otputovali su prema Velikoj Gorici u sumornom ozračju i upitne budućnosti. Iako su ih uoči utakmice većina otpisala pokazali su Šibenčani dišpet i vratili se kući pjevajući s tri boda iz Turopolja. Zbog kašnjenja plaća igrači su i štrajkali, a kolumbijski vlasnici posljednjih dana bili su u intenzivnoj potrazi za investitorima koji bi dokapitalizirali ili otkupili klub.

Igračima se nakon vikenda dodatno razvio osmijeh na licu jer je potvrđeno da su trenutni vlasnici pronašli partnere s kojima će šibenski prvoligaš u budućnosti mirnije broditi kroz HNL. Vijest je potvrdio jedan od dvojice većinskih vlasnika kluba Eduardo Zapata za šibenski.hr.

„Istina je da smo potpisali ugovor s grupacijom g. Marina Jurića, poslovnog čovjeka koji živi u Miamiju. Riječ je o Hrvatu koji je podrijetlom iz Primoštena, a koji je živio i školovao se u Londonu, Milanu i koji će nam ubuduće pomoći da klub podignemo na višu razinu, te ga usmjerimo u boljem pravcu“, rekao je Zapata.

Jurićeva grupacija nije otkupila klub, ali će biti glavni ulagač.

„Ništa nismo prodali, ali smo se složili da udružimo snage za budućnost. Umjesto otkupa dionica kluba, gospodin Jurić ulaže u HNK Šibenik radeći na boljim uvjetima za sve“, zaključio je jedan od suvlasnika Šibenika.

Prema pisanju šibenskog.hr, grupacija Marina Jurića bi uskoro mogla postati većinski vlasnik kluba s 51% dionica i brinuti se za financijsku stabilnost kluba, organizacijski ustroj i marketing, dok će Zapata biti zadužen za sportski sektor. Novi vlasnici trebali bi sanirati sve dugove prema igračima, stručnom stožeru, zaposlenicima, dobavljačima te FIFA-i.


Tagovi

NK Šibenik

Ostale Vijesti