REUTERS/Charles Platiau
REUTERS/Charles Platiau

Večer Hrvata: Majstor Čolak srušio Gerrarda, Kovačev Monaco bez problema, Kahlina junak jedanaesteraca (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 10.08.21. | 23:45

Nakon pobjede Dinama, još dobrih vijesti za domaće navijače

Večeras su na rasporedu bile uzvratne utakmice trećeg pretkola Lige prvaka, a iza hrvatskih je predstavnika jedan neloš nogometni dan. Osim Dinama, koji je minimalnom pobjedom u Poljskoj prošao varšavsku Legiju, slavili su Kristijan Kahlina, Niko Kovač i Antonio Čolak.

Kahlinin Ludogorets nakon 90 je minuta s grčkim Olympiacosom imao 2:2, a kako je prvi susret također završio remijem, 1:1, momčadi su otišle u produžetke. Nakon 30 minuta, nije bilo pogodaka i sve se svelo na to tko će biti bolji u izvođenju kaznenih udaraca. Već na početku za Grke promašio Mathieu Valbuena, da bi Kahlina obranio idući jedanaesterac, pročitavši pokušaj Egipćanina Koke koji je gađao donji lijevi kut. Nakon četvrte serije Ludogorets je počeo slaviti, Cicinho je zabio zadnji jedanaesterac za četiri od četiri i savršenu seriju Bugara u raspucavanju.

Monaco predvođen trenerom Nikom Kovačem kod kuće je prašku Spartu pobijedio rezultatom 3:1, a svi pogotci na utakmici pali su u drugom dijelu. Nije bilo bojazni za ekipu iz Kneževine, u prvoj su utakmici slavili s 2:0, tako da su uvjerljivih 5:1 u konačnici prošli dalje. Idući im protivnik Shakhtar.

A ranije spomenuti Ludogorets u idućem će krugu ići na Malmo

. Šveđani nisu imali lagan zadatak, na gostovanje kod Gerrardovih Rangersa otputovali su s prednošću od 2:1, ali loše otvorili utakmici. Morelos je zabio za domaćine u 19., da bi Malmo ostao s igračem manje na kraju prvog dijela. I onda se ukazao naš napadač. Čolakov bljesak u 53. i 58. donio je gostima preokret i rezultat se do kraja nije mijenjao. U konačnici su, dakle, prošli s ukupnih 4:2.

Sjajan prvi pogodak Čolaka iz okreta pogledajte OVDJE.

Sjajan drugi pogodak Čolaka iz okreta pogledajte OVDJE.

Šerif – Crvena zvezda 1:0 (1:1)

Slavia Prag – Ferencvaroš 1:0 (0:2)

Šahtar – Genk 2:1 (2:1)

Ludogorec – Olympiakos 2:2 (1) – Lugogorec prošao na penale

Midtjylland – PSV 0:1 (0:3)

Monaco – Sparta Prag 3:1 (2:0)

Young Boys – Cluj 3:1 (1:1)

Benfica – Spartak Moskva 2:0 (2:0)

Legia – Dinamo 0:1 (1:1)

Rangers – Malmo 1:2 (1:2)


Tagovi

MalmöAntonio ČolakMonacoNiko KovačKristijan KahlinaLudogorecLiga prvaka

Ostale Vijesti