Ivan Jurić @Reuters
Ivan Jurić @Reuters

Vatren dan na Čizmi: Jurić pred raskidom ugovora s Veronom!?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 10.05.21. | 22:20

Tenzije traju već nekoliko dana.

Ukoliko je vjerovati talijanskim medijima, Ivan Jurić uskoro bi mogao postati slobodan trener.

Naime, Nicolo Schira javlja kako već nekoliko dana traju tenzije na relaciji Ivan Jurić – Maurizio Setti. Predsjednik kluba svjestan je da Jurića žele na svojoj klupi nekolicina talijanskih klubova te mu nije drago što bi uskoro mogao ostati bez trenera koji na klupi njegovog kluba radi odlične stvari, ali jednako tako razumije da bi na taj način – a to je da drži Jurića na klupi mimo njegove volje - ugrozio dobru atmosferu u klubu.

Jurić ima važeći ugovor s klubom do ljeta 2023. godine, ali Setti ga je navodno spreman učiniti slobodnim trenerom ukoliko prethodno sam trener plati određenu odštetu. Točnije, Setti je svjestan kako na Juriću može zaraditi ukoliko bi došla ponuda nekog drugog talijanskog prvoligaša stoga nije voljan potpisati sporazumni raskid, dok Jurić smatra da će puno lakše pronaći zajednički jezik s nekim 'većim' klubom ukoliko nema nikakvu ugovornu obvezu.

Dugo se pisalo kako je Napoli jako zainteresiran za uslugama Ivana Jurića, ali u posljednje vrijeme, točnije od kraja veljače, Napoli igra veoma dobro pa su tako sve te glasine malo utihnule. Jednako tako, talijanski mediji prije nekoliko dana prenijeli su vijest kako igrači Napolija žele Gatussa na klupi i sljedeće sezone, ali De Laurentiis se zasad na tu temu nije oglasio. Isti mediji dodali su kako će Gatusso ostati trener ukoliko se Napoli plasira u Ligu prvaka, dok u slučaju da dogodine ponovno budu dio Europske lige kontroverzni predsjednik gotovo pa sigurno neće obnoviti suradnju s popularnim Rinom kojem ugovorna obveza ističe na kraju ove sezone.

Verona je trenutno 10. momčad prvenstva, a već za sljedeću sezonu dogovoreni su transferi Antonina Baraka, Giangiacoma Magnanija i Federica Ceccherinija. Verona je tako već potrošila 13 milijuna eura na ulazne transfere te je to dodatan razlog zašto Setti smatra da Jurić treba ostati. Predsjednik vjeruje da mu je na taj način pokazao povjerenje, ali Jurićeve ambicije – što je potpuno razumljivo – su nešto veće.

Osim svega navedenog, Jurić je itekako cijenjen u Italiji. Conte, Gasperini, Allegri… Svi su o Juriću uvijek govorili samo pozitivno. Jednako tako, Jurić nije samo zanimljiv De Laurentiisu, već i predsjedniku Fiorentine Roccu B. Commissu.

Spomenimo za kraj kako je do kraja sezone u Serie A ostalo još tri kola, a Veronu očekuju dva gostovanja protiv Crotonea i Napolija i domaćinstvo protiv Bologne.



Tagovi

Ivan JurićHellas VeronaAurelio De LaurentiisNapoliFiorentinaVerona

Ostale Vijesti