Mohamed Abd El Ghany/Action Images
Mohamed Abd El Ghany/Action Images

Vaha je imao desetoricu iz Liga petice, ali Egipat ima Njega: Briljantni Salah odveo Faraone u polufinale (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 30.01.22. | 18:50

Ponajbolji igrač na svijetu bio je prevaga u četvrtfinalnom srazu Egipta i Maroka.

Egipat je s 2:1 nakon produžetaka svladao Maroko i izborio nastup u polufinalu Afričkog kupa nacija gdje ih čeka domaćin Kamerun. Junak današnje pobjede bio je Mohamed Salah koji je golom i asistencijom donio preokret svojoj momčadi. Prolazak Egipta predstavlja iznenađenje jer unatoč Salahovoj kvaliteti Maroko ima daleko izbalansiraniji kadar. Naime, čak desetorica u njihovoj startnoj postavi igraju u Ligama petice, dok su kod Egipćana utakmicu započela samo trojica igrača tog ranga.

Marokanci i njihov izbornik Vahid Halihodžić do sada su bili neporaženi na ovogodišnjem turniru, ali nakon poraza u utakmici u koju su ušli kao favoriti moraju se pakirati i ići kući. 

Susret su započeli veoma obećavajuće. Acraf Hakimi je izborio kazneni udarac, a s bijele točke je za ranu prednost Maroka precizan bio Sofiane Boufal, inače novi suigrač Marina Jakoliša u francuskom Angersu.

Rezultat se nije mijenjao do 53. minute kada na scenu stupa nedavni kandidat za Zlatnu loptu i zasigurno najbolji egipatski nogometaš svih vremena Mohamed Salah. Za 1:1 zabio je iz gužve nastale nakon udarca iz kuta.

Regularni dio utakmice završen je istim rezultatom, pa smo otišli u produžetke. Odluka o konačnim pobjednicima pala je točno u 100. minuti. Salah je loptu donio do kaznenog prostora Maroka i nesebično asistirao Trezeguetu na drugoj stativi.

Egipat će 3. veljače odmjeriti snage s domaćinom Kamerunom u polufinalu, a dan ranije s Burkinom Fasom će igrati Senegal ili Ekvatorijalna Gvineja, čiji je četvrtfinalni susret na rasporedu u 20 sati.


Tagovi

Afrički kup nacijaEgipatMaroko

Ostale Vijesti