TIJEK SUSRETA: Dinamo - Molde

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 28.07.15. | 22:55

Tekstualni prijenos utakmice pratite na portalu Germanijak.hr.

Dinamo i Molde odigrali su neodlučeno (1:1) u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka. Zagrebački je klub stigao u vodstvo u 18. minuti preko Henriqueza, a gosti su izjednačili samo tri minute kasnije.

DINAMO - MOLDE 1:1 (Henriquez 18'/Kamara 21')

TIJEK SUSRETA:

90+3' Kraj susreta!

88' Neugodna kontra Norvežana. Bila je to njihova mat prilika, ali Rog je spasio Modre u posljednji trenutak.

83' Sve upućuje na slab rezultat Dinama pred uzvrat koji je na rasporedu za tjedan dana.

73' Novu šansu kreirao je Rog, ali obrana gostiju zaustavlja Soudanija pred kaznenim prostorom.

67' Velika prilika za goste, ali lopta srećom odlazila pored vratiju. Molde u ovim trenucima djeluje izrazito rastrčano.

65' Sramotan potez Machada! Mamić ga je izvadio iz igre i ubacio Roga, a publika ga je ispratila zvižucima. To nije najbolje sjelo Portugalcu te je zapadnoj tribini uputio ironični pljesak uz dva srednja prsta. Dakako, glavni sudac susreta pokazao mu je crveni karton na klupi za pričuve, a salva zvižduka nastavila se dok je napustao klupu...

60' Sjajno puca Henriquez sa dvadesetak metara, ali njegov prizemni udarac ne pogađa okvir gola.

56' Najraspoloženiji igrač u redovima Dinama Josip Pivarić prijeti iz slobodnog udarca. Prebacio je zid, rastegnuo golmana Moldea, ali lopta prolazi kraj gola!

55' Pjaca ponovno pretrčava sredinu Moldea i iznuđuje već drugi žuti karton Norvežana.

52' Obje su momčadi krenule agresivno u nastavak utakmice. Dinamo traži novi pogodak, ali to još uvijek nije igra koja garantira nešto bolji ishod.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

45+2' Kraj prvog poluvremena. Gledali smo izjednačen nogomet, Dinamo prijeti većinom iz konti i polukontri, dok Molde strpljivo gradi svoje napade. Modri će morati znatno podići razinu igre ako želi povoljan rezultat uoči uzvrata.

44' Dinamo ponovno pokušava zrakom. U novoj je prilikci bio Soudani s ruba šesnaesterca, ali nije bilo opasnosti za Horvatha.

37' Dvojbena situacija u kaznenom prostoru Moldea. Soudani je bio u velikoj utrci s braničem Moldea, Norvežanin ga povlači, Alžirac pada, sudac šuti!

32' Nova kombinacija Pivarića i Hernandeza. Čileanac udara loptu glavom, ali norveški branič pravovremeno reagira. Treba napomenuti kako Marko Pjaca djeluje izrazito raspoloženo.

25' Nova prilika za Norvežane. Ponovno je glavom pokušao Kamara, ali je lopta otišla par metara iznad vratnice.

21' GOL! Molde je izjednačio nakon samo tri minute, a u strijelce se upsiao Kamara. U 'vatru' je ubacio Linnes, a napadač Moldea je sa svega par metara zabio kraj nemoćnog Eduarda.

18' GOOOOOOL! Henriquez je doveo Dinamo u vodstvo! Odlično je s lijeve strane ubacio Pivarić, a Čileanac je laganim naklonom glavom ostavio gostujućeg vratara bez šanse.

9' Nakon početnih uzbuđenja, trenutno se vodi velika bitka na sredini terena. Mnogo netočnih dodavanja s obje strane...

6' Gosti su imali fantastičnu prilikus ruba šesnaesterca, ali je slobodnjak završio malo pored lijeve stative Eduarda.

3' Kakav promašaj Soudanija! Taravel mu je poslao milimetarski točnu loptu iza obrane gostiju, ali je napadač 'Modrih' loptu poslao kraj desne vratnice.

0' Glavni sudac susreta Serge Gumienny označio je početak utakmice. Sretno Modri!

---------------------------------------------------------------------------

Dinamo je u drugom pretkolu Lige prvaka s ukupno 4:1 izbacio Folu Esch i sada mu slijede Norvežani. Bit će to tek drugi norveški klub s kojim će hrvatski prvak igrati u Europi nakon 2007. godine i Branna. Podsjetimo, Dinamo je tada izgubio 2:1 u Bergenu.

Za večerašnju utakmicu zbog ozljeda neće konkurirati Schildenfeld, Pavičić i Radonjić. Spreman će biti dvostruki strijelac u uzvratu protiv Fole i prva violina modre momčadi, Marko Pjaca.

Uzvrat u Norveškoj na rasporedu je za tjedan dana, a bolji iz dva susreta će izboriti play-off Lige prvaka i minimalno nastup u skupinama Europske lige.

Službene postave:

DINAMO: Eduardo - Šimunović, Sigali, Taravel - Matel, Ademi, Machado, Pivarić - Pjaca - Henriquez, Soudani
MOLDE: Horvath - Rindaroy, Forren, Toivo, Linnes - Elyounoussi, Hestad, Singh, Hussain, Mostrom - Kamara

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Liga prvakaMoldeDinamo Zagreb

Ostale Vijesti