Usain Bolt prelazi u Europu i želi igrati Ligu prvaka!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.10.18. | 11:12

Ponajboljem sportašu svih vremena ne nedostaje ambicije.

Jedan od najboljih sportaša svih vremena, umirovljeni sprinter Usain Bolt koji u svojim vitrinama čuva devet zlatnih olimpijskih medalja te 11 zlatnih i dvije srebrne svjetske medalje, nedavno se okušao u (relativno) profesionalnom nogometu.

Nastupio je u prijateljskim utakmicama za australskog prvoligaša Central Coast Marinerse, a u dvoboju protiv niželigaša MacArthur South Westa, u pobjedi njegove momčadi 4:0, zabio je i dva pogotka. Bolotov profil se našao i na najpopularnijoj stranici za nogometne transfere Transfermarktu, a možete ga pogledati OVDJE.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/IJsCkJInZDI" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Boltova želja da se okuša u profesionalnom nogometu poznata je odavno. Kao deklarirani navijač Manchester Uniteda, izrazio je želju da zaigra za Crvene Vragove, a ona mu se ispunila u jednoj humanitarnoj utakmici na Old Traffordu.

Bolt je u ovoj godini trenirao i s norveškim prvoligašem Stromsgodsetom za kojeg je odigrao prijateljsku utakmicu protiv norveške U-19 reprezentacije, a na leđima je nosio broj 9.58 koji je simbolizirao njegov svjetski rekord u sprintu na 100 metara.

No, ovog mjeseca Bolt je dignuo svoju nogometnu aktivnost na jednu višu razinu, a čini se da bi mogao napraviti još jedan korak dalje.

Naime, malteški prvak Valetta izrazio je želju za dovođenjem Bolta i navodno mu ponudili profesionalni ugovor na dvije godine.

Iako Valetta nikada nije nastupila u grupnoj fazi europskih natjecanja, klub je nedavno preuzeo novi vlasnik koji ima ambicije plasirati najveći malteški klub u elitno klupsko natjecanja, a Bolt bi mu, javljaju svjetski mediji, bio prva akvizicija u tom natjecanju.

“Šampion je uvijek dobrodošao, a mi u Valetti vjerujemo da ništa nije nemoguće”, rekao je direktor malteškog prvaka Gaston Slimen.

Dakako, Bolt bi Valetti puno više pridonio u marketinškom aspektu nego igračkom. Jer, radi se o 32-godišnjem umirovljenom sprinteru kojem su najveći nogometni uspjesi dva pogotka australskom niželigašu.

Je li Bolt zaista spreman za profesionalni nogomet mogli bismo vidjeti u nedjelju kada njegovi Marinersi gostuju kod Brisbane Roara u prvom kolu australske A-lige.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Usain BoltCentral Coast Mariners

Ostale Vijesti