RODOLFO BUHRER/Action Images
RODOLFO BUHRER/Action Images

Urugvaj se ipak spasio, Čile porazom kompromitirao svoju poziciju (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 25.06.21. | 07:20

Grupna faza približava se kraju.

Najtrofejnija južnoamerička nacija, kada su u pitanju kontinentalna prvenstva, je Urugvaj s 15 osvojenih titula, jednom više od Brazila, a posljednjom osvojenom 2011. godine. Urugvaj i na aktualnoj Copa Americi ima odličnu momčad, jednu od najboljih na turniru, odmah iza Brazila i Argentine, no La Celesti su turnir otvorili loše, s minimalnim porazom od Argentine i remijem s Čileom.

Kako u posljednjem kolu idu na noge Paragvaju, koji igra odlično, sinoćnja utakmica protiv Bolivije bila im je biti ili ne biti. Pritisak od prve minute, no suparnika su slomili tek u 40. autogodlom Quinterosa (VIDEO).

Konačnu potvrdu pobjede i prolaska u drugi krug potvrdio je Edinson Cavani na asistenciju Facunda Torresa Ovim porazom Bolivija je ostala bez svih šansi za plasman u nokautfazu.

Gol Cavanija možete pogledati OVDJE.

U utakmici za drugo mjesto skupine Paragvaj je svladao Čile 2:0. Paragvajci su prvi zabili u 33. preko Samudija glavom nakon ubačaja iz kuta (VIDEO), a konačni rezultat postavio je Almirom iz penala (VIDEO).

Čile je tako zaključio grupnu fazu s pet bodova te će u doigravanje s trećeg (vjerojatno na Peru) ili četvrtog mjesta (Brazil). Sve ovisi o utakmici posljednjeg kola između Paragvaja i Urugvaja u kojem Paragvaj mora slaviti kako bi Čileanci ostali na trećem mjestu.

Danas je na Copi pauza, a turnir se nastavlja u subotu u 23 sata po našem vremenu dvobojima između Brazila i Ekvadora te Venezuele i Perua.



Tagovi

ČileČileanska nogometna reprezentacijaUrugvajUrugvajska nogometna reprezentacijaParagvajParagvajska nogometna reprezentacijaBolivijaCopa AmericaEdinson Cavani

Ostale Vijesti