UNIŠTEN: Evo kako je mali San Marino u proglasu pokopao bezobraznog Thomasa Mullera

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 14.11.16. | 16:06

Thomas Muller je jako bahato komentirao utakmicu protiv San Marina, a oni su mu odgovorili na svojstven način!

Iako je u petak Njemačka očekivano u gostima deklasirala San Marino s čak 8:0, nisu svi igrači Njemačke bili zadovoljni.

Thomas Muller, napadač Bayerna i njemačke reprezentacije nije uspio zabiti amaterima iz srca Apeninskog poluotoka, ali je svejedno imao nešto za spočitati.

„Utakmice poput ovih protiv San Marina nemaju veze s profesionalnim nogometom i ne shvaćam njihov značaj, pogotovo nama profesionalcima koji imamo guste rasporede“, obrušio se Muller ničim izazvan na ekipu iz San Marina.

Domaćini pak možda nemaju vanserijske nogometaše, ali im mnogi mogu pozavidjeti na PR-u. Nakon ekstaze koju su prezentirali na društvenim mrežama dok su zabili Norveškoj u gostima, ponovno su briljirali u odgovoru bahatom njemačkom reprezentativcu. Njihov direktor PR službe, Alan Gasperoni, odlučio je u otvorenom pismu Thomasu Mulleru objasniti po kojih deset točaka takve utakmice imaju itekakvog smisla. Pa, krenimo redom:

„Dragi Thomas Muller,

Imaš pravo. Utakmice poput ovih petkom navečer ne znače ništa. Barem tebi. S druge strane, dragi Thomas, ne moraš doći u San Marino praktički nizašto u vikendu bez Bundeslige, i na večer koju si mogao provesti sa suprugom na kauču vaše luksuzne vile, ili možda na nekom događanju koje je organizirao tvoj sponzor i gdje ćeš na račun tvog prisustva inkasirati nekoliko desetaka tisuća eura.

Vjerujem ti, ali mi dozvoli da ti dam deset dobrih razloga zbog čega je utakmica San Marino – Njemačka bila vrlo korisna, pa ako bi me samo poslušao – rado bi čuo tvoja razmišljanja.

1. Ovaj susret ti je dobro došao zbog toga što si je pokazao da ne možeš zabiti pogodak čak ni protiv slabašnih momčadi poput naše; i nemoj reći da nisi „popizdio“ kada ti je Simoncini blokirao šut za gol.“

2. Ovaj susret je poslužio tvojim menadžerima (čak i Beckenbaueru i Rummeniggeu) da im dokažemo kako oni nisu ekskluzivni „vlasnici“ nogometa, nego da su pravi vlasnici svi oni koji ga vole, a među koje – sviđalo se to tebi ili ne – pripadamo i mi.

3. Ovaj susret je poslužio stotinama novinara iz Europe i svijeta da ih podsjeti da još postoje dečki koji slijede svoje snove, a ne vaša pravila.

4. Ovaj susret je poslužio vama Nijemcima da vas podsjeti kako se neke stvari nikada ne mijenjaju, i kako vas je i povijest naučila da nasilnički pristup nije uvijek jamac da su stvari takve kakvim ih  nasilnik želi prikazati.

5. Ovaj susret poslužio je da dvije stotine ljudi u San Marinu poslušaju trenere i rade najbolje što mogu. Tko zna, jednog dana će im se taj naporan rad isplatiti putem nagrade u vidu utakmice protiv svjetskih prvaka.

6. Ovaj susret poslužio je tvom Savezu (i našem također) da prikupimo novac od TV prava putem kojeg ti možeš naplatiti svoju muku zvanu put u San Marino, a Savez ti može izgraditi terene za djecu, škole i učiniti stadione sigurnijima. Odat ću ti tajnu, naš Savez gradi novi teren u zabačenom selu zvanom Acquaviva. Ti bi ga mogao izgraditi sa šest zarađenih plaći, a mi ćemo ga izgraditi od novca koji smo dobili za 90 minuta utakmice s vama. Nije loše, zar ne?

7. Ovaj susret je poslužio državici tek nešto većoj od tvog terena u Munchenu da se o njoj priča iz dobrih razloga, jer je nogometna utakmica uvijek dobar razlog.

8. Ovaj susret je poslužio tvom prijatelju Gnabryju, koji je u svom reprezentativnom debiju zabio hat-trick.

9. Ovaj susret je poslužio narodu San Marina, koji su bili zadovoljni jer utakmicom protiv momčadi poput Njemačke imaju osjećaj da daju podršku pravoj nogometnoj reprezentaciji.

10. Na kraju, ovaj susret je poslužio da se podsjetimo kako ćeš ispod svih tih Adidas trenirki koje nosiš uvijek ostati onaj tip koji nosi bijele čarape na sandale.

S puno ljubavi,

Tvoj Alan.“

Uništen.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

kvalifikacije za SP u Rusijinogometna reprezentacija San MarinaNjemačka nogometna reprezentacijaThomas Müller

Ostale Vijesti