Action Images
Action Images

Unatoč "nuli" Lille i dalje drži sve u svojim nogama, Kovač još može do titule (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 16.05.21. | 22:42

Lille pobjedom u posljednjem kolu može dignuti titulu.

Lille nije uspio na domaćem terenu svladati St. Etienne i stići na korak do naslova prvaka. Momčad sa sjevera Francuske odigrala je "nulu" te kolo prije kraja ima bod više od PSG-a te tri od Monaca koji su slavili u današnjim utakmicama. Lille može doći do titule prvaka pobjedom u zadnjem kolu kod Angersa 23. svibnja. PSG gostuje kod Bresta, a Monaco kod Lensa. U slučaju jednakog broja bodova, o prvaku odlučuje gol razlika. No, Monaco može ostati i bez Lige prvaka, ako u posljednjem kolu ne slavi.

Lille je od samog početka osjetio pritisak ovako bitne utakmice. Cijeli dvoboj domaćini su igrali u grču. Prvi je zaprijetio St. Etienne u 9. no Bouanga nije uspio zabiti, a u 13. Debuchy je skoro zabio autogol. U prvom dijelu za Lille je jedinu šansu imao Luiz Araujo u 35., no njegov udarac je otišao kraj gostujućeg gola. U prvih 45 minuta Lille je imao veći postotak posjeda lopte, ali bez udarac u okvir.

U 67. Lille je tražio kazneni udarac nakon navodnog prekršaja nad Davidom, oglasio se i VAR, no sudac nije pokazao na bijelu točku te je dvoboj završio bez pogodaka.

PSG je riješio pitanje pobjednika protiv Reimsa već do 24. minute utakmice. Sve je krenulo u 10. kada je Di Marija proigrao Mbappea, mladi napadač je zaobišao Rajkovića, lopta je išla prema golu kada ju je s rukom zaustavio gostujući stoper Abdelhamid. Precizan s bijele točke bio je Neymar za svoj deveti pogodak sezone, a Reims je nastavio utakmicu s igračem manje.

Penal za PSG i pogodak Neymara pogledajte OVDJE.

Parižani su udvostručili prednost u 24. Gosti su petljali u svojoj obrani, PSG ih je stiskao s nevjerojatnim pressingom, loptu je presjekao Mbappe i zabio svoj 24. pogodak sezone.

Pogodak Mbappea pogledajte OVDJE.

Mbappe je tako prvi Francuz nakon Stephanea Guivarc’ha iz sezone 1997./98., kada je tadašnji centarfor Auxerrea zabio 40 pogodaka u svim natjecanjima.

Treći pogodak na utakmici zabio je Marquinhos glavom u 68. na asistenciju Neymara iz kornera.

Pogodak Marquinhosa možete pogledati OVDJE.

Konačni rezultat postavio je Moise Kean u 90.

Monaco je stigao u vodstvo protiv Rennesa u 16. kada je Golovin sjajnom loptom proigrao Ben Yeddera koji još sjajnijim udarcem pogađa za 1:0 vodstvo Kovačeve momčadi.

Pogodak Ben Yeddera možete pogledati OVDJE.

Asistent kod prvog gola Golovin zabio je za 2:0 u 28. udarcem s 20-ak metara od suparničkog gola.

Golovinov gol možete pogledati OVDJE.

Rennes se u igru vratio u 68. Del Castillo je napravio nered na lijevoj strani Monacove obrane, centrirao za Bourigeauda koji glavom pogađa za smanjenje vodstva domaćina.

Do kraja utakmice Rennes je strašno pritiskao, čak i nakon što je Da Silva u 85. dobio crveni karton. No Monaco je uspio sačuvati svoju mrežu i zadržao teoretsku šansu za naslovom.

Nimes je na domaćem terenu izgubio od Lyona 2:5 (M. Kone 5’, 62’/ Paqueta 8’, 24’, Depay 20’, Aouar 55’, Slimani 88') i postao putnik u drugu ligu. Mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije za ostanak sada im bježi pet bodova.

Nantes je pak slavio kod posljednjeg Dijona s 4:0. Prvi pogodak zabio je K. Coulibaly u 6., a drugi R. Kolo u 32. U sudačkoj nadoknadi Blas i Kolo zabili su za konačni rezultat. Kanarincima je ovo četvrta pobjeda u nizu i u najgorem slučaju igrat će dodatne kvalifikacije za ostanak u ligi.

Zanimljivo, četiri od šest momčadi koje se bore za ostanak (Nantes, Lorient, Strasbourg i Bordeaux) upisali su pobjede. Brest je remizirao bez pobjednika protiv Montpellierea, a jedini poraz upisao je Reims. U posljednjem kolu očekuje nas prava ludnica u kojem se čak šest momčadi bore za izbjegavanje 18. pozicije.




Tagovi

Niko KovačKylian MbappéNeymar

Ostale Vijesti