Action images
Action images

U slučaju prodaje Bellerina, Arteta već sad zna s kim ga želi zamijeniti

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 28.12.20. | 15:19

Španjolac je 'brz kao metak', ali igrač koji bi stigao na Emirates kao njegova zamjena još je brži...

Nakon katastrofalnog prvog dijela sezone i gubljenja bodova u utakmicama za koje su mnogi vjerovali da će Arsenal rutinski apsolvirati, pobjeda nad gradskim rivalom Chelseajom donijela je Arteti i njegovom stručnom stožeru nekoliko dana mira i blagostanja. Izvrsna igra Topnika na Boxing day simpatizerima Arsenala barem je malo popravila ovo blagdansko raspoloženje pa tako malo opušteniji dočekuju utakmicu s Brightonom koja je na rasporedu 29.12. s početkom u 19 sati. Bit će to ujedno i posljednja utakmica Arsenala u ovoj kalendarskoj godini, a ne pobjeda bi im bila od velikog značaja. Naravno, to bi bio slučaj i da nije riječ o posljednjoj utakmici u godini koja će zauvijek biti zapamćena u svjetskoj povijesti kao jedna od onih za koje je bolje da se nikada nisu dogodile.

Ovog siječnja simpatizeri momčadi iz sjevernog dijela Londona imaju velika očekivanja od uprave kluba. Pobjeda nad Plavcima kratkotrajno je kupila mir, ali da stvari ne funkcioniraju kako bi trebale svima je jasno. Obrana je propusna, napad je zaštekao, u veznoj liniji nedostaje - svega! Willian nije ni izbliza onaj igrač koji je godinama unazad bio nositelj Chesleaja, Partey se bolje upoznao s klupskim liječnicima nego suigračima, a Aubameyang ove sezone nije na razini koja se od njega očekuje.

Zbog svega navedenog, ove zime potrebne su promjene.

Engleski mediji javljaju kako Arteta ozbiljno razmišlja o prodaji Hectora Bellerina, svojeg sunarodnjaka koji ne bi trebao imati prevelikih problema u potrazi za novim klubom. Navodno su zainteresirani Juventus, Barcelona i PSG, ali zasad se ništa po tom pitanju ne radi.

>>> Totalno drukčiji od drugih - odbio Guardiolu, vegan je i šije vlastitu odjeću

U slučaju da se krene s prodajama, Bellerin bi mogao biti prvi na izlaznim vratima. Narvno, nije on krivac za ovaj loš jesenki dio Topnika, ali promjena će možda biti neminovna ako se nastavi s ovakvim rezultatima. Ako je došlo do zasićenja, ako se krene u realizaciju izlaznog transfera Španjolca, dobre vijesti za Topnike su te da Mikel Arteta već sad zna s kojim bi igračem zamijenio Bellerina.

Mirror piše kako je riječ o Tariqu Lampteyju, brzonogom braniču koji igra za momčad protiv koje će Arsenal odigrati svoju sljedeću prvenstvenu utakmicu. Doduše, Lampteyja na ovoj utakmici neće biti, istegao je mišić te bi trebao mirovati minimalno dva tjedna, ali usprkos svemu svojim je igrama pokazao kako u njemu leži ogroman potencijal. Defenzivno još nije na razini premierligaških top momčadi, ali svojom igrom prema naprijed na trenutke bi podsjetio na ponajbolje desne bekove svijeta. Ne treba pretjerivati niti ga previše uzdizati, ali da ima 'nešto', o tome nije potrebno razglabati...

Zanimljivo, osim Topnika Lampteyja prate Manchester City i Bayern, ali oba kluba zasad nemaju nikakav ozbiljan plan glede mladog Engleza koji trenutno igra za Brighton.

Da bi Lamptey stigao na Emirates puno se toga mora 'poklopiti', puno se toga prije samog njegovog dolaska mora dogoditi, ali engleski mediji javljaju kako je baš on prvi pick trenutnog trenera Arsenala u slučaju da Bellerin napusti klub.


Tagovi

Tariq LampteyHector BellerinBrightonArsenalZimski prijelazni rokPremier liga

Ostale Vijesti