REUTERS/Louiza Vradi
REUTERS/Louiza Vradi

Turski kapital u makedonskom nogometu čini čuda: Stiže im bivši francuski reprezentativac?!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 09.12.23. | 14:15

Francuski veznjak je u posljednjoj godini ugovora s Apollonom iz Limasola

Ulazak turskog kapitala preporodit će makedonski nogomet. Već je počeo, a čini se kako će na ljeto sve i kulminirati. Enes Usta je do sada već uložio pet milijuna eura u makedonskog novopečenog prvoligaša Gostivar. Gostivar trenutačno zauzima sedmu poziciju u makedonskom prvenstvu, dok je na prvoj poziciji Struga, no to ne znači da njihove ambicije nisu velike.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, dok već renoviraju stadion, mijenjaju travnjak, dovode jaka imena, ono najjače u povijesti makedonskog nogometa trebalo bi stići na ljeto, no dogovor će pasti već na zimu. Kako piše Gol.mk , dok se ovog vikenda igra posljednje jesensko kolo u Prvoj makedonskoj nogometnoj ligi, brojni klubovi već planiraju transfere, a među njima je upravo Gostivar.

Turski vlasnici Gostivara ovog su ljeta napravili sjajan posao s transferom Turčina Potuka. Nekadašnji kapetan Fenerbahçea u potpunosti je opravdao očekivanja i status daleko najskupljeg i najvrijednijeg nogometaša. Sada još jedan bivši nogometaš Fenera pred potpisom je za Gostivar. Čelnici makedonskog kluba žele veliko ime, koje će klubu medijski puno donijeti. Nakon neuspješnog pokušaja uvjeravanja Ricarda Quaresme prošlog ljeta, sada su prvi ljudi Gostivara pristali na transfer Mathieua Valbuene, saznaje Gol.mk.

Francuski veznjak je u posljednjoj godini ugovora s Apollonom iz Limasola. Valbuena bi trebao doći u Gostivar i povesti momčad u borbu za naslov u sezoni 2023./24. za rekordnu godišnju plaću za makedonske prilike. 39-godišnji Valbuena svojedobno je igrao za Fenerbahçe, a nosio je i dresove Olympique Marseillea, Lyona, Dynamo Moskve i Olympioakosa. Valbuena ima 52 nastupa i osam golova za francusku reprezentaciju.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina)


Tagovi

Sjeverna MakedonijaFenerbahçe

Ostale Vijesti