Tudor s drugim mladim golgeterom napada Prelecovu Istru (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 11.06.20. | 09:56

Hajdukovce očekuje gostovanje na Aldo Drosini.

Nakon što su u posljednjim sekundama utakmice iščupali pobjedu na Poljudu protiv zaprešićkog Intera (2:1), nogometaši Hajduka danas gostuju na Aldo Drosini. Domaća istra ugostit će splitske 'bile', četiri dana nakon što je na istom travnjaku izgubila od riječkih 'bijelih' koji su slavili rezultatom 3:1.

Što se međusobnih ogleda tiče u ovoj sezoni, Istra ima jedan pozitivan ishod u tri utakmice – Splićani su dva puta slavili zabilježivši oba puta po dva gola, dok je jedini ogled u Puli krajem rujna prošle kalendarske godine završio podjelom bodova 1:1.

Pogled na tablicu govori kako je Istra pod većim bodovnim pritiskom, prvenstveno zato jer je u borbi za opstanak, ali s druge strane možemo slobodno reći kako je višestruko veći pritisak na Hajduku u borbi za drugo mjesto. Momčad Igora Tudora nalazi se na trećem mjestu s dva boda zaostatka za drugoplasiranom Rijekom, a na startu sezone kao imperativ je označeno drugo mjesto i plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Momčad Ivan Preleca s druge je strane ipak pod manjim pritiskom, kao što smo spomenuli, ali i oni će nastojati napasti danas jer igra koju njeguje ovaj mladi trener definitivno je nešto što se isplati vidjeti na HNL travnjacima.

Kod Hajduka, vidjet ćemo dvije, a možda i tri promjene u sastavu – uostalom i sam Tudor je najavio izjavivši sljedeće:

„Bit će nekoliko promjena, ali Posavec ostaje na vratima“, rekao je trener 'bilih'.

Te promjene gotovo sigurno će biti mladi Leon Kreković u vrhu napada umjesto još jednog mladića koji je igrao protiv Intera, Jakova Blagaića. Kreković nije mogao igrati u prošlom kolu, dok je u obrani Dimitrov ušao tek kasnije u igru zbog oporavka od ozljede, pa je u sudačkoj nadoknadi pogotkom glavom donio sva tri boda 'majstoru s mora'.

Sada će Dimitrov zauzeti svoje mjesto u obrani umjesto – protiv Intera – vrlo dobrog Vuškovića. Još jedna promjena u veznom redu mogao bi biti ulazak Bassela Jradija umjesto Stanka Jurića.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Leon KrekovićIvan PrelecIgor Tudor

Ostale Vijesti