REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Tudor povlači okidač od 10 milijuna eura, El Cholito uskoro i službeno igrač Verone

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 02.03.22. | 13:42

Potpisat će ugovor na četiri i pol godine.

Izgleda kako će priča na kraju imati svoj sretni završetak, a takvim raspletom najsretniji biti će Igor Tudor. Naime, talijanski mediji javljaju kako je Verona odlučila kako će aktivirati opciju iz ugovora kako bi El Cholita Simeonea trajno učinili svojim igračem. 26-godišnji Argentinac je ove sezone postigao 15 pogodaka čime se popeo do trećeg mjesta na ljestvici strijelaca Serie A, a ispred njega su samo Ciro Immobile s 19 te prvi topnik lige Dušan Vlahović s 20 pogodaka.

El Cholito je rođen u Madridu, pa tako osim argentinske posjeduje i španjolsku putovnicu. U Veronu je stigao na početku ove sezone iz Cagliarija, a iz kluba su samo za posudbu izdvojili 1.5 milijuna eura. Iako je upisao pet nastupa za Gaučose te je dosad u Serie A postigao 65 pogodaka u 2014 nastupa, Giovannija i dalje svi znaju kao 'sina od Diega Simeonea'. No, to se polako mijenja, El Cholito pokazuje kako nije ostvario ovako zavidnu karijeru samo na temelju toga što mu je otac živuća legenda Atletica, već se nešto pitalo i njega samog.

Giovanni je prve nogometne korake napravio u River Plateu, a otkako je stigao u Italiju u ljeto 2016. godine igrao je za Genou, Fiorentinu, Cagliari te sad Veronu. Nije potrebno naglašavati da Tudor na njega gleda kao svojeg prvog napadača te najveću zvijezdu momčadi, a u prošlom kolu je sam Argentinac pokazao i zašto.

Naime, u 3:1 domaćoj pobjedi protiv Venezije, Simeone je postigao hat-trick. Izgleda kako je to bio okidač za Tudora i upravu kluba da ga odluče kupiiti, jer Verona sa Simeoneom i bez njega naprosto nije ista momčad. Manje golova od Simeonea zabijali su Barak (10), Caprari (9), dok su Kalinić i Tameze ostali na brojci četiri.

Inače, Verona ima velikih problema s ozljedama, van pogona su Veloso, Praszelik, Retsos, Dawidowicz, Barak te hrvatski vratar Ivor Pandur, a otkup 26-godišnjeg napadača zasigurno će biti dobro popraćeno od strane njegovih suigrača koji najbolje razumiju njegovu vrijednost za momčad.


Tagovi

Igor TudorHellas VeronaVeronaGiovanni SimeoneDiego Simeone

Ostale Vijesti