REUTERS/Kim Kyung-Hoon
REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Tuchel: "Palo je raspoloženje, ali ne treba nas biti sram drugog mjesta, a u Ligi prvaka još nismo ispali!"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 17.02.24. | 13:31

Govorio je i o Harryju Kaneu, očekivanjima, Bochumu...

Thomas Tuchel pozvao je svoju momčad da promijeni stvari nakon razočaravajućeg poraza u Ligi prvaka od Lazija. Bayern je poražen 1-0 na Stadio Olimpicu u srijedu zahvaljujući penalu Ciro Immobilea. Rezultat je došao nekoliko dana nakon razočaravajućeg poraza od 3-0 od Bayer Leverkusena koji vodi Xabi Alonso, a Tuchel inzistira na tome da njegova momčad radi na "preokretu raspoloženja".

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Osvrćući se na utakmicu Lazija, rekao je na konferenciji za novinare: “To je neobična situacija. Raspoloženje je očito palo jer smo očekivali reakciju od nas samih. Poraz je još uvijek samo poraz u prvoj utakmici. Nismo ispali iz Lige prvaka. Svatko želi promijeniti raspoloženje. Iz mog iskustva, to se događa samo kroz rad, a to smo jučer pokušali. Definitivno ćemo dati sve od sebe da unesemo energiju da preokrenemo stvari.”

Leverkusen ima pet bodova prednosti u odnosu na Bayern na vrhu Bundeslige, a ovo kolo za Tuchelovu momčad donosi gostovanje u Bochumu. Bayern je potpuno dominirao u prošlom međusobnom susretu na Allianz Areni u rujnu, gdje je engleski kapetan Harry Kane postigao hat-trick dok je bavarska momčad slavila 7-0, ali Tuchel očekuje "tešku utakmicu" u nedjelju.

"Moramo vratiti tu lakoću, to je teško. Ne očekujem šetnju parkom u Bochumu,” rekao je.

“Bit će to težak teren, težak protivnik koji ima dobre rezultate u posljednje vrijeme. Fizički jak protivnik. Bochum je igrao jako dobro protiv Stuttgarta (pobjeda 1-0) i Augsburga (remi 1-1), očekujem vrlo tešku utakmicu. Prilagodili smo i treninge, ali to je normalno.

“Ne očekujem dubok, taktički dobro organiziran obrambeni blok koji nam samo dopušta da imamo loptu, već onaj koji nas napada visoko na terenu, igra dugim loptama, bori se za loptu. To je potpuno novi izazov, nije važno o kome se radi. U Bayernu se uvijek radi o podizanju i stavljanju glave na kocku. I dalje smo na drugom mjestu. Ne trebamo se toga sramiti. Ne treba nam samilost.”

Kane vodi na ljestvici strijelaca u Bundesligi s 24 gola do sada ove sezone, ali se mučio protiv Lazija, a Tuchel je priznao da je došlo do "raskoraka" između treninga i utakmica u stvaranju prilika za engleskog reprezentativca.

“Harry se brine sam za sebe. On me ne treba. On nije zadovoljan vezom u igrama – nismo ni mi,” rekao je Tuchel.

“Rijetko sam vidio takav nesklad između treninga i utakmica. Način na koji zabija na treninzima, način na koji koristi svoje šanse – to je nevjerojatno. Svjetska je klasa. Ponaša se poput kapetana. S njim je sve u redu.”





Tagovi

Thomas TuchelBayernBundesliga

Ostale Vijesti