REUTERS/Leonhard Foeger
REUTERS/Leonhard Foeger

Trogodak Marina Ljubičića uzrokovao potres u Salzburgu, Sučić i Šimić ostali bez trenera!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 15.04.24. | 13:26

Poznato je tko će voditi aktualnog lidera austrijske Bundeslige do kraja sezone

Nakon 259 dana na mjestu glavnog trenera Red Bull Salzburga, Gerhard Struber dobio je otkaz! Glavni razlog takve odluke čelnika kluba je poraz od LASK-a prošlog tjedna u kojem je sva tri pogotka za slavljeničku momčad postigao Marin Ljubičić. Hrvatskom napadaču to je bio drugi put da je u dresu LASK-a postigao tri pogotka (prije Red Bull Salzbuga isto je napravio i protiv Schwaza u Kupu prošle sezone, 9-0), a jednom je čak postigao i četiri pogotka za svoju momčad kad je njegova momčad došla do 5-1 gostujuće pobjede protiv WAC-a.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Ljubičić je protiv Red Bull Salzburga prvo sjajno realizirao najstrožu kaznu (18.) za vodstvo, potom je sjajno osjetio prostor i utrčao ispred Strahinje Pavlovića pa zabio za 2-0 u 26. minuti, da bi onda u 73., nakon dodavanja Bella, poentirao za 3-0. Gosti su do kraja utakmice smanjili rezultat preko Nenea kojem je asistirao Sučić (84.).

Struber je preuzeo Red Bull Salzburga na početku ove sezone nakon što je prethodno tri godine radio kao glavni trener Red Bull New Yorka, a dio 'korporacije' bio je, uz manje pauze, od 2008. godine. Njega će na za kormilom prve momčadi naslijediti Onur Cinel koji je ljetos stigao u klub nakon 11 godina u Schalkeu, s tim da je on dosad radio kao trener Lieferinga. Cinel je i pomoćnik Ralfa Rangnicka u austrijskoj nogometnoj reprezentaciji, a na kraju sezone će se vratiti u Liefering, dok će uprava kluba dotad pokušati pronaći novo dugotrajno rješenje za klupu prve momčadi.

Inače, Struber prvu momčad RB Salzburga ostavlja na vodećem mjestu austrijske Bundeslige, s tim da je njegova sada već bivša momčad bodovno izjednačena s drugoplasiranim Sturm Grazom.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.





Tagovi

Austrijska BundesligaNew York Red BullsRed BullRed Bull SalzburgGerhard Struber

Ostale Vijesti