Tri utakmice koje ne smijete propustiti – francusko čudo na novom iskušenju i dva sjajna talijanska derbija

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 22.10.16. | 08:55

Subota je tu, a s njom i uzbuđenja diljem europskih liga.

Barem pet-šest utakmica plijeni pozornost ove subote, no mi smo se odlučili na ove tri. Pratit ćemo Toulouse kao jednu od zanimljivijih priča u uvodna dva mjeseca sezone, a tu su i dva derbija u Italiji.

ANGERS – TOULOUSE 20:00

Nedavno smo vam predstavili „put Toulousea od dna do vrha“ i vjerujte nam da ovu momčad itekako vrijedi pratiti. Tvorac čuda, koje je dosad srušilo Monaco i PSG, jest poprilično anonimni trener Pascal Dupraz. On je u Toulouseu uspostavio obiteljsku atmosferu, način rada i psihološke pripreme mu je specifičan, a nakon što je prošle sezone na dramatičan način izborio ostanak, sada je u aktualnoj kampanji jedno od najvećih iznenađenja ne samo Francuske, nego i Liga petica. No, Toulouse ipak „kašljuca“ na gostovanjima, pa će biti interesantno vidjeti što može napraviti kod sastava koji igra toplo-hladno. Angers zasad ili pobjeđuje ili gubi, imaju tek jedan remi u devet kola, a upravo je kod njih Toulouse u posljednjem kolu prošle sezone izborio ostanak, preokrenuvši zaostatak 1:2 u pobjedu 3:2 u posljednjih 12 minuta utakmice.

SAMPDORIA – GENOA 18:00

U sjeni brojnih talijanskih derbija, pomalo nepravedno je Derby della Lanterna. Nazvan po gradskom svjetioniku, sraz Sampdorije i Genoe donosi temperamente utakmice prepune strasti na tribinama, nekako baš karakteristične za taj lučki grad. Nogomet možda nije na TOP razini, ali njihovi dvoboji prepuni su uzbuđenja. Zasad se u novoj sezoni bolje snašla Genoa predvođena našim trenerom Ivanom Jurićem, koji zbog kazne neće smjeti sjediti na klupi. Njemu bi mogao prijetiti dojučerašnji miljenik iz Crotonea, napadač Ante Budimir, koji se po dolasku u Sampdoriju iskazuje angažmanom, ali nedostaju golovi. Možda je derbi idealan trenutak? Kako bilo, Genoa djeluje bolje, ali Sampdoria ima poseban motiv, jer u posljednjem međusobnom susretu kao nominalni domaćin doživjela je pravi potop – 0:3.

MILAN – JUVENTUS 20:45

Vincenzo Montella pokrenuo je Milan, barem ako je suditi po posljednjih pet nastupa. Rossoneri imaju četiri pobjede i remi, a u prethodna dva kola zabili su čak sedam komada, režiravši pritom i onaj nevjerojatni preokret protiv Sassuola. Ipak, sada stiže pravi ispit, najjači mogući. Juventus još nije u idealnoj formi, reći će struka, no svejedno u Serie A ima 21 od maksimalna 24 boda, a u Ligi prvaka dvije pobjede i remi iz tri odigrana kola. No, Bianconeri su jedini dosadašnji poraz u sezoni doživjeli baš na San Siru, od Intera, stoga će biti zanimljivo vidjeti može li i Milan napraviti iznenađenje. Vjerovali ili ne, Juve ima osam uzastopnih pobjeda u međusobnim dvobojima, a stane li Milan na kraj tome nizu, onda će Montellin radit već sada dobiti definitivnu potvrdu ispravnosti i kvalitete.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Angers

Ostale Vijesti