Transferni potres od 150 milijuna eura: Barca otima Haalanda Realu!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 01.04.21. | 14:06

Mino Raiola i Haaland senior doputovali u Barcelonu

Na pomolu je prva velika transfer bomba ovog ljeta: Erling Haaland u Barceloni!

Boljeg dokaza da se veliki transfer sprema, nema od današnjih slika sa aerodroma u Barceloni. Elingov otac Alf Inge i agent zastupnik Mino Raiola su danas doputovali u Kataloniju na pregovore sa Barceloninim predsjednikom Joanom Laportom.

Oni su jutros snimljeni na VIP izlazu aerodroma Prat. Doputovali su letom iz Nice, a na aerodromu ih je dočekao Laportin blizak suradnik i odveo ih na sastanak s predsjednikom i sportskim direktorom Mateuom Alemanyijem.

Haaland je u ovom trenutku možda i najtraženiji igrač Europe. Interes su do sada pokazali Manchester City, Chelsea, Manchester United, ali je kao favorit za njegov potpis dugo vremena važio Real Madrid koji je Norvežanina vidio kao dugoročno rješenje u špicu jer je Benzema već ušao u ozbiljne godine.

Barcelona se nije puno spominjala zbog loše situacije u klubu. Sve do ožujačkih predsjedničkih izbora na kojima je pobijedio Joan Laporta. Nekada trofejni predsjednik se vratio u fotelju i rasplamsao nade navijača da će u Barcelonu opet stizati akratktivna pojačnja i najbolji svjetski igrači.

S obzirom da Barcelona od odlaska Luida Suareza traga sa klasičnom 'devetkom', a da se skupo plaćeni Antoine Griezmann nije snašao u toj ulozi, Laporta je riješio krenuti po Haalanda i na taj način nanijeti i veliki udarac ljutom rivalu iz Madridu. Sigurno je tu od pomoći bilo i dugogodišnje prijateljstvo Laporte sa Raiolom.

Čim su agent i otac stigli na pregovore, znači da je stvar ozbiljna i da Barca vodi u trci za potpis najtraženijeg centarfora Europe.

Iako je u teškoj financijskoj situaciji, Barcelona je spremna napraviti potres na nogometnoj tržnici. Danas se špekulira da će cijana transfera iznositi oko 150 milijuna eura što je van Barcinih ekonomskih trenutnih mogućnosti. Točnije, Borussia Dortmund traži 180 milijuna za svog najboljeg igrača, ali to nije realna cifra.

Laporta je smislio kako će financirati transfer i spreman je prodati 'pola svlačionice' kako bi osigurao novac. Haalandovu kupovinu bi trebale financirati prodaje Dembelea, Coutinha, Griezmanna i još nekih. Također, Barca se nada da će u Dortmundu pristati na dodatno smanjenje cijene jer igrač već nakon sljedeće sezone ima otpusnu klauzulu od 'samo' 75 milijuna eura što je povoljna cijena za najveće i najbogatiji klubove s ozirom na Haalandov potencijal.

Iopak, Barca nije imala vremena čekati i krenula je svim silama na norveško čudo. A da se Laportin rizik isplati i da vrijedi platiti skuplje i ne čekati sljedeće ljeto, govore Haalandove impresivne brojke. Na 49 utakmica za Borussiu Dortmund je dao 49 golova! Baš ono što Barci treba otkako je otišao Luis Suarez... Nadaju se u Kataloniji da bi Haalndov dolazak bio dovoljno jak argument za Lea Messija da potpiše novi ugovor i zaključi karijeru u Barceloni.

Laporta je krenuo jako!

 


Tagovi

Erling HaalandMino RaiolaJoan Laporta

Ostale Vijesti