Tottenham kupio napadača za 20 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 12.07.16. | 13:32

AZ Alkmaar je napravio najveći transfer u klupskoj povijesti, a navijačima Spursa nije svejedno kada su čuli kako im dolazi najbolji strijelac nizozemske lige.

Konačno je završena transfer saga oko Vincenta Janssena. Nakon višetjednih pregovora, najbolji strijelac AZ Alkmaara i nizozemske Eredivisie preselio se u Tottenham.

Prva Tottenhamova ponuda od 14 milijuna eura bila je odbijena. Odmah nakon toga i druga od 18 milijuna, jer je AZ inzistirao na 20 milijuna te je na kraju toliko i platio klub s White Hart Lanea. Činilo se u jednom trenutku kako će cijeli posao propasti kada je odbijena i druga ponuda Spursa, ali Nizozemci nisu blefirali te su ostali pri svom stavu. Na kraju je Tottenham platio ono što se tražilo.

Spursi su konačno doveli adekvatnog partnera Harryju Kaneu u napadu. Bar se takav dojam stječe. Janssen ima 22 godine, a prethodne je sezone dao 27 prvenstvenih golova na 34 utakmice. No, navijači i javnost pomalo su i skeptični. Engleski se klubovi posljednjih godina nisu previše usrećili dovođenjem najboljih strijelaca iz Nizozemske. Sjetimo se samo Mateje Kežmana, Josyja Altidorea, Memphisa Depaya...

U Tottenhamu se nadaju kako će Janssen neće biti takva priča te kako će krenuti stopama Ruuda Van Nistelrooyja, Dirka Kuyta ili Luisa Suareza, koji su došli iz Nizozemske kao najbolji strijelci, a zatim su pružili nezaboravne izvedbe u dresovima svojih novih klubova.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

TottenhamAZ AlkmaarVincent JanssenPremiership

Ostale Vijesti