Action Images / Andrew Couldridge Livepic
Action Images / Andrew Couldridge Livepic

VIDEO Nogometaši će znakom X prijavljivati sucu rasističko ponašanje

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 17.05.24. | 11:16

Globalni stav protiv rasizma zauzet je tijekom godišnjeg Kongresa 211 članica FIFA-e u Bangkoku, nakon nekoliko mjeseci konzultacija s igračima koji su pretrpjeli zlostavljanje od protivnika ili navijača

Nogometaši će na utakmici sada moći sucu prijaviti rasističku gestu ili riječ tako što će rukama napraviti znak X, objavila je u petak FIFA u sklopu borbe protiv diskriminacije koja potkopava ovaj sport.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Upravno tijelo svjetskog nogometa priopćilo je da bi rasizam bio poseban prekršaj u sportskom disciplinskom kodeksu, sa strožim sankcijama uključujući gubitak utakmice.

Globalni stav protiv rasizma zauzet je tijekom godišnjeg Kongresa 211 članica FIFA-e u Bangkoku, nakon nekoliko mjeseci konzultacija s igračima koji su pretrpjeli zlostavljanje od protivnika ili navijača.

Zvijezda Real Madrida Vinicius Jr jedan je od najglasnijih glasova protiv rasizma u nogometu.Često na meti uvreda ovog tipa na španjolskim stadionima, 23-godišnji brazilski napadač nedavno je briznuo u plač dok je na konferenciji za novinare govorio o ovoj borbi protiv diskriminacije.

Nekoliko nogometnih utakmica, posebice u Europi, dodatno je prekinuto na nekoliko minuta posljednjih tjedana zbog rasističkih izgreda na tribinama, zbog čega su suci ponekad bili prisiljeni čak i prekinuti utakmice.

“U nogometu postoje problemi”, priznao je u travnju predsjednik Međunarodne federacije Gianni Infantino, pozivajući na ujedinjenje u borbi protiv rasizma i nasilja na stadionima.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina) 


Tagovi

FIFAGianni InfantinoVinicius JuniorRasizam

Ostale Vijesti