foto: Action Images
foto: Action Images

Thierry Henry otkrio Anhonyju Joshui tajnu francuskog nogometnog talenta (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 25.10.20. | 17:15

U zadnjih nekoliko godina Tricolori prednjače po ''štancanju'' vrhunskih igrača.

Aktualni boksački svjetski prvak teške kategorije po IBF, WBA i WBO verzijama, Anthony Joshua, povodom promocije najnovije FIFA 21 videoigre preko Zoom poziva u razgovoru s Thierryjem Henryjem i Kylianom Mbappéom je bivšu 43-godišnju nogometnu superzvijezdu upitao zanimljivo pitanje.

Jedno koje bi i nas zanimalo, točnije što bi Henry odgovorio.

“Kako to da iz Francuske dolazi toliki broj dobrih igrača?”, pitao je Joshua, koji kao Englez možda i s malom dozom ljubomore gleda na ovu neuipitnu činjenicu.

“Bit ću malo pristran i ispravit te. Pravo je pitanje ‘zašto toliko dobrih igrača dolazi iz pariških kvartova?’… Pa zato što ne možeš protiv nogometa na asfaltu. Uvijek se spuštamo na ulicu i igramo žestoko i bez zadrške. Naučiš kako čuvati loptu, to te ojača. A kad se najbolji suoče s najboljima, samo se može postati još boljim.”

Rekao je današnji trener Montreal Impacta, jedan od najboljih francuskih igrača u povijesti, kao i onih Premiershipa, te svjetskog i europskog prvaka. Iako megauzvijezda, mladi Kylian Mbappé je na ove riječi afirmativno kimao glavom bez riječi.

Mi se kladimo da odgovor na pitanje Joshue ima nešto i sa sustavnim i dugogodišnjim francuskim programom nogometnih škola, ali to smo samo mi…


Tagovi

Thierry HenryKylian MbappéAnthony JoshuaFrancuska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti