Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Talijanski trećeligaš u jednom danu doveo bivše igrače Dinama i Hajduka (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 24.08.21. | 20:28

Obojica stoperi, obojica su tražili novi klub nakon nezavidne situacije u svojim sredinama

ACR Messina predstavila je svoja nova pojačanja. Član Serije C u Italiji okrenuo se hrvatskom tržištu i u jednom danu doveo dva naša stopera – bivšeg igrača Hajduka i nekadašnjeg polaznika škole nogometa zagrebačkog Dinama.

Božo Mikulić je nakon povratka s posudbe u Slaven Belupu završio u drugoj momčadi splitskog kluba i bilo je jasno da na Poljudu neće ostati. Bivši član RNK Splita, Imotskog i Sampdorinije akademije među Bile je stigao 2018. kao slobodan igrač i za prvu momčad upisao ukupno 12 službenih nastupa.

Najviše se naigrao upravo u Splitu, danas članu 3. HNL Jug, gdje je bio ustaljeni član momčadi tijekom sezone 2016./17., kada su još bili dio prvoligaškog društva. U ligi je za njih nastupio 27, a u Kupu pet puta. Najviše bi, pak, mogao biti zadovoljan sa svojim učinkom u Koprivnici, u kojoj je tijekom 21 nastupa na posudbi postigao dva gola i dodao isto toliko asistencija; obje protiv Osijeka u prosincu 2019. Sada će karijeru nastaviti na Apeninima.

Nakon što su prošle sezone ispali iz lige, postalo je jasno da će klub napustiti dobar dio igrača Varaždina. Među njima je i Maks Juraj Čelić, drugo današnje pojačanje Messine. Stasiti 25-godišnji stoper krenuo je u školi nogometa Dinama, a kasnije bio u akademijama Zagreba, HAŠK-a, zaprešićkog Intera i Varaždina.

U studenom 2014. odlazi u njemački Duisburg U-19, da bi se potom početkom 2016. vratio u HAŠK i tamo proveo iduće tri godine. Tri godine bio je zatim i u Varaždinu, a nakon kraćih epizoda u Gorici i ukrajinskom Lvivu, ponovno se ovog siječnja vratio u barokni grad. Među Varaždincima je, jasno, i najviše igrao – u 66 nastupa zabio je dva gola i upisao jednu asistenciju.

Mikulić je prema Transfermarktu vrijedan 100 tisuća, dok se vrijednost Čelića procjenjuje na 300 tisuća eura.


Tagovi

Božo MikulićMaks Juraj ČelićSerie C

Ostale Vijesti