Goran Stanl/Pixsell/GNK Dinamo
Goran Stanl/Pixsell/GNK Dinamo

Talent iz Škabrnje nakon potpisa za Dinamo: “Ispunio sam si najveću želju, a volio bih zabiti gol i pred navijačima” (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 20.01.23. | 10:18

Jakov Gurlica rođen je 10. siječnja 2004. godine u Zadru

Ante Čačić je na jutrošnjoj konferenciji za medije u Maksimiru otkrio da je ugovor s Dinamom potpisao mladi stoper Jakov Gurlica, koji je 10. siječnja, na pripremama s prvom momčadi u Rovinju, proslavio 19. rođendan.

Klub iz Maksimira je na svojim službenim stranicama objavio da se radi o višegodišnjem ugovoru, ali Čačić, koji je od jučer i službeno sportski director Modrih, bio je određeniji, rekao je da se radi u ugovoru “tri plus tri godine”.

“Ovo je za mene ispunjenje najvećih želja. Iznimno sam sretan što je Dinamo prepoznao i nagradio moj trud i rad, nadam se da me u ovom klubu čeka još puno lijepih trenutaka, ali sad je na meni da nastavim raditi kao i dosad te da se i dalje dokazujem”, izjavio je Gurlica za klupsku mrežnu stranicu.

Rođen je 10. siječnja 2004. u Zadru, ali je dijete Škabrnje. Do veljače 2015. godine igrao je za Škabrnju, potom godinu i pol dana proveo u momčadi Zadra gdje u tom kratkom razdoblju dobio i kapetansku vrpcu u uzrastu mlađih pionira.

U Dinamo je došao u ljeto 2016. s navršenih 12 godina, a zanimljivo je da su mu u tim prvim utakmicama u mlađim maksimirskim uzrastima bila i dvojica suigrača s kojima je bio zajedno na netom završenim pripremama prve momčadi: Gabriel Rukavina i Luka Lukanić.

“S njima sam stvarno puno prošao. Naravno da smo se međusobno podržavali na tom putu, bodrili se i na kraju su se naši snovi ostvarili”.

Ovoga je siječnja debitirao u dresu prvog sastava pod vodstvom trenera Ante Čačića i doista zablistao. U onih sat vremena koliko je proveo na terenu u svom premijernom dvoboju protiv Celja Plavi nisu primili pogodak, a čvrsti je obrambeni bedem stvorio i u drugom pripremnom ogledu, u zagrebačkoj utakmici protiv ljubljanskog Brava. U oba je slučaja Gurlica zaigrao na mjestu desnoga stopera, a kako kaže Jakov, iskustvo koje je ondje skupio je neprocjenjivo.

 “Pripreme s prvom momčadi su mi kao i svakom mladom igraču mnogo značile. One pokazuju da si na pravom putu i predstavljaju dodatnu motivaciju za nastavak karijere tako da je to bilo jedno neprocjenjivo iskustvo”.

U objema utakmicama mladi je maksimirski branič pokazao i svoj ofenzivni potencijal izražen u skok igri. Protiv Celja je, primjerice, glavom lansirao loptu u gredu, ali je zato već u ogledu protiv Ljubljančana postigao pogodak. Nakon ubačaja Marka Bulata iz kuta Gurlica je glavom smjestio loptu u mrežu za vodstvo plavih.

“Sjajan je osjećaj zabiti gol u seniorskoj konkurenciji. Volio bih da je na toj utakmici bilo navijača jer bi onda trenutak bio još svečaniji, no svejedno će mi taj dan i ta utakmica ostati u posebnom sjećanju”, zaključio je Jakov za Dinamovu web stranicu. (G)

Video intervjua možete pogledati ovdje.



Tagovi

GNK DinamoJakov GurlicaDinamo ZagrebAnte ČačićHNLHrvatska nogometna ligapripreme

Ostale Vijesti