MICHAEL REGAN
MICHAEL REGAN

Svrake torpedirale Lisice te osigurali ostanak u ligi (VIDE0)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 07.05.21. | 23:00

Domaćini su tražili bodove za Ligu prvaka pa skoro doživjeli debakl.

Na King Power stadionu odigran je susret 35. kola engleske Premier lige u kojoj Newcastle iznenadio domaći Leicester te slavio rezultatom 2:4.

Od samog početka smo gledali dominaciju domaće momčadi u posjedu lopte, dok su se gosti opredijelili na obranu, ali i opasne prijetnje iz kontranapada. Na prvu pravu priliku  smo čekali do 17. minute i to baš Newcastlea, Saint-Maxime je napravio sjajnu solo akciju, ušao u kazneni prostor i pucao u donji kut, ali je Schmeichel pokazao kvalitetu i sačuvao mrežu svoje ekipe.

No, pet minuta kasnije ni sjajni Danac nije mogao ništa, Soyuncu je katastrofalno pogriješio i poklonio loptu Willocku, koji se sjurio se prema golu i zabio za 0:1.

Pogledajte gol Willocka OVDJE.

Domaćini su u 25. minuti propustili veliku priliku za povratak, točnije zaustavio ih je Martin Dubravka. Forfana je dobio fantastičnu loptu u petercu, tukao glavom, ali golman Svraka čudesno brani i spašava svoju momčad.

Kazna je uslijedila u 34. minuti kad je Dummett najviše skočio nakon ubačaja Ritchiea iz kornera te poslao loptu u mrežu za iznenađujućih 0:2.

Pogledajte gol Dummetta OVDJE.

Lisice su do kraja poluvremena kreirali dvije sjajne prilike, ali Dubravka još bolje čita i brani pokušaje Iheanachoa i Vardyja te odvodi na odmor svoju momčad prazne mreže.

U nastavak su domaćini krenuli otvoreno s namjerom da se vrate u utakmicu, ali umjesto povratka zamalo su doživjeli totalnu katastrofu. Svrake su se kao i u prvom dijelu opredijelili na obranu i kontranapade, koji su večeras jednostavno prolazili pored zbunjene obrane Lisica.

Prva u drugom dijelu upalila je u 65. minuti kad je Wilson pobjegao nakon još jedne loše reakcije domaćina te zabio za 0:3.

Pogledajte gol Wilsona OVDJE.

Isti igrač u 74. minuti ponovno bježi domaćoj obrani, iz prvog pokušaja pogađa vratnicu, ali mu se lopta vraća te zabija za 0:4.

Pogledajte drugi gol Wilsona OVDJE.

Tračak nade za domaći sastav dogodio se u samoj završnici susreta, prvo je Albrighton u 80. minuti fenomenalnim udarcem matirao Dubravku, da bi Iheanacho u 87. zabio za 2:4.

Pogledajte sjajan gol Albrighton OVDJE.

Pogledajte gol Iheanacho OVDJE.

Međutim, Dubravka do kraja s par sjajnih obrana nije dopustio Lisicama totalni povratak, a posebno valja istaknuti onu kad je skinuo loptu Perezu s par metara te tako vjerojatno ponio epitet igrača utakmice.

Newcastle je ovom iznenađujućom pobjedom tri kola prije kraja praktički osigurao ostanak u Premier ligi, dok je Leicester porazom propustio dodatno pobjeći Tottenhamu i West Hamu u borbi za Ligu prvaka.

 



Ostale Vijesti