Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Svjetski mediji tvrde: Nagelsmann na meti Real Madrida, stiže već na ljeto

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 24.03.23. | 15:56

Mediji su u šoku zbog otkaza u Bayernu, ali imaju puno teorija o tome tko, što, kako, zašto...

Bayern München raskinut će ugovor sa svojim trenerom Julianom Nagelsmannom i to dva i pol tjedna prije prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja, objavili su u četvrtak navečer njemački mediji. Prema informacijama Bilda, nasljednik Juliana Nagelsmanna trebao bi biti Thomas Tuchel, osvajač Lige prvaka 2021. s Chelseajem, a i prema Kickeru uspostavljeni su kontakti između bavarskog kluba i 49-godišnjeg trenera. Nakon reprezentativne pauze, Bayern će 1. travnja na Allianz Areni dočekati u velikom derbiju Dortmund, a u četvrtfinalu Lige prvaka 11. travnja idu na stadion Etihad kod Manchester Cityja.

Svjetski mediji su odmah krenuli pisati i o Tuchelu kao nasljedniku, ali i o tome gdje će Nagelsmann, a prema Španjolcima - ima i više nego dobru ponudu. Tako Bernabeu Digital piše:

"Nagelsmann je na meti Real Madrida, a Tuchel već ima posao. Prelazak na trenersku klupu jednog od europskih velikana približava dosadašnjeg trenera Bayern Münchena Santiago Bernabéuu na ljeto."

Popularni AS dodaje:

"Bayern München je jučer doživio potres bez presedana."

Marca je napisala:

"Bomba u Bundesligi. FC Bayern otpušta Nagelsmanna. Tuchel će biti njegov nasljednik."

Mundo Deportivo je napisao slično, baš kao i Sport: "FC Bayern izbacuje Nagelsmanna i već je donio odluku o zamjeni."

U Italiji Gazzetta dello Sport kaže isto:

"Grom iz vedra neba. Bayern se iznenađujuće razišao s Nagelsmannom: Tuchel je preuzeo njegovo mjesto."

Corriere dello Sport potez naziva senzacijom:

"Senzacija u Bavarskoj: Nagelsmann smijenjen, Tuchel ga mijenja. Koban je bio poraz u Leverkusenu koji je Bayern koštao vodstva u Bundesligi."

The Sun se lijepo našalio s 'back in Tuch':

"Povratak u Tuch - Bayern München imenuje Thomasa Tuchela za novog menadžera u fantastičnom potezu nakon što je Julian Nagelsmann dobio otkaz."

The Daily Express kaže:

"Bayern München je navodno pobijedio Tottenham za potpis Thomasa Tuchela (...). Spursi trenutno traže zamjenu za Antonija Contea (...)."

Le Parisien je također u šoku:

"Bayern München: Nagelsmann otpušten, Tuchel bi ga trebao zamijeniti? Nitko to nije slutio (...), ali Julian Nagelsmann trebao bi biti otpušten iz Bayern Münchena. Nagelsmann, koji je došao iz Leipziga 2021., prošao je u četvrtfinale Lige prvaka izbacivši PSG.(...) Ali ne zovu Bayern uzalud FC Hollywood. Stalno se događaju nove afere."L'Équipe" je dodao : "Nagelsmann je ušao u povijest njemačkog kluba prije 19 mjeseci kada je postao prvi trener koji je potpisao na pet sezona. Također je bio prvi za kojeg je Bayern morao potrošiti novac (25 milijuna eura RB-u Leipzig). Činjenica da je u ovom trenutku izbačen postavlja pitanja. Naposljetku, München je još uvijek na putu za trostruku krunu."

Le Figaro je spomenuo i poveznicu s PSG-om:

"Pričalo se da će se vratiti u PSG kako bi zamijenio Christophea Galtiera sljedeće sezone, ali naposljetku će Thomas Tuchel biti u Bayern Münchenu. (...) Nagelsmann nije imao dobar rezultat s njemačkim prvakom. Vrh uprave ga je optužio za njegove iznenađujuće taktičke odluke i nedovoljno stabilan obrazac igre."

Nizozemski De Telegraaf je iznenađen:

"Itervencija je iznenađujuća po tome što je Bayern još uvijek u igri za svoj jedanaesti naslov prvaka zaredom, samo bod iza Dortmunda, te je u četvrtfinalu Lige prvaka i četvrtfinalu Njemačkog kupa." (eg)



Tagovi

BayernBundesligaJulian Nagelsmann

Ostale Vijesti