Julian Nagelsmann @Reuters
Julian Nagelsmann @Reuters

Bit će novaca za još puno skijanja: Bayern bi mogao na Nagelsmannu izgubiti 56 milijuna eura!

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 24.03.23. | 14:02

Prije manje od dvije godine za njega je plaćena odšteta od 25 milijuna eura, ali tu nije kraj...

Iako se Julian Nagelsmann još uvijek vodi kao trener Bayerna, pitanje je trenutka kad će biti obznanjeno da je 35-godišnji strateg 'bivši'. Uprava kluba odlučila je prekinuti suradnju s njim iz nekoliko razloga, a svakako je jedan od njih taj da se Julian, u društvu svoje prijateljice/djevojke, odlučio otići na skijanje dok su neki njegovi igrači, koji trenutno nemaju nikakvih reprezentativnih obveza, ostali trenirati u klubu.

No, to je samo kap koja je prelila čašu, problema s Nagelsmannom bilo je i puno ranije. Naime, zamjera mu se što nije provodio klupsku politiku, što mladi igrači nisu dovoljno napredovali, što se bavio 'tko što priča' i što je nerijetko bio previše samouvjeren te nikoga nije pitao za savjet. Nagelsmann se, ukratko, ponašao kao diva, a to Braco Salihamidžić, Uli Hoeneß i ostali nisu najbolje podnosili.

Iako njegovi rezultati nisu bili loši (60 pobjeda, 14 remija i 10 poraza), Nagelsmann se volio svađati, zabadati nos gdje mu nije mjesto te je, izgleda, o sebi imao mišljenje da je najveća zvijezda kluba. Možda to negdje drugdje može proći, ali u Bayernu…

Bavarce bi njegov odlazak mogao skupo koštati. Za početak, odšteta RB Leipzigu bila je 25 milijuna eura, a po dolasku u klub potpisao je petogodišnji ugovor prema kojem na godišnjoj bazi zarađuje između sedam i osam milijuna eura. Forbes piše da bi u najgorem mogućem slučaju Nagelsmann mogao koštati Bavarce 56 milijuna eura te da s njim neće biti odmah raskinut ugovor, već da će ga klub nastaviti plaćati kao da je njihov trener iako će na njegovo mjesto doći Tuchel. I tako sve dok se ne pojavi neki novi klub koji bi angažirao Nagelsmanna nakon čega će se, vjerujemo, dogovoriti sporazumni raskid ugovora.

Uostalom, nešto slično, samo na nižoj razini, vidjeli smo na ovosezonskom primjeru Šibenika. Kad je Damir Čanadi dobio otkaz sredinom prvog dijela sezone te je na njegovo mjesto stigao Mario Cvitanović, ugovor između Čanadija i Šibenika se nastavio te su jedno vrijeme Šibenčani plaćali dva trenera istovremeno. Da je Čanadi u međuvremenu pronašao novi klub (što nije bio slučaj), on bi dogovorio sporazumni raskid, ali nakon što se uprava zahvalila na suradnji Mariju Cvitanoviću se na čelo momčadi vratio Čanadi s kojim je ugovor bio – postojeći!

„Tako je ispalo da nisam još ni raskinuo ugovor, a novi vlasnik Željko Karajica zvao me razgovor te upravo iz Münchena putujem prema Šibeniku. Iznio mi je svoju viziju kluba, prihvatio sam vratiti se na Šubićevac“, rekao je za Germanijak Damir Čanadi dan prije nego što je po drugi par mjeseci predstavljen kao novi trener Šibenika.

Teoretski je moguće da se ista stvar dogodi u Bayernu, ali kod 'velikih' klubova to tako ne funkcionira. Ponos Bavaracima ne bi si dozvolio da vrate Nagelsmanna već bi sigurno potražili neko drugo rješenje. Taman to značilo da nastavljaju skupo plaćati 35-godišnjeg stratega koji će sada imati svo vrijeme ovog svijeta da bude na skijanju koliko želi. Dobro, možda snijega za mjesec-dva više neće biti, ali novaca na računu mu neće nedostajati… (I.A..S.)




Tagovi

Julian NagelsmannBayern

Ostale Vijesti